Не допускайте дефицит на витамини!

Не допускайте дефицит на витамини!Дефицитът на важни витамини може да наруши правилното функциониране на тялото и да доведе до различни здравословни проблеми, сред които косопад, нервни възпаления, слабост, световъртеж, болки в мускулите и ставите, постоянна умора, запек и др. За да не се стига до подобна ситуация трябва единствено да слушате тялото си:
1. Напукани устни
Ако устните ви са постоянно напукани и сухи, тялото ви ви подсказва, че ви липсва витамин В12.
2. Посивели коси

В една определена възраст косата посивява по естествен път. В случай, че при вас този процес започне доста по-рано, ви липсва мед. Можете да си я набавите с храни като гъби, сусамени семена и кашу.
3. Пърхот
Той е индикация, че тялото ви се нуждае от повече мазнини. Омега 3 мастни киселини се съдържат в орехи, сьомга семена от чиа и ленено семе.
4. Изтънели коси
Ако косата ви изглежда видимо изтъняла и безжизнена, вероятно ѝ липсват витамини от групата В. Опцията да ги осигурите на тялото е или под формата на добавки, или като хапвате повече яйца, месо и птици.
5. Загуба на еластичност на кожата
Това е индикация за недостиг на витамин Е. Чрез яденето на птичи продукти, бадеми, спанак, зеле и растителни масла можете да увеличите нивата на витамин Е в организма и да подобрите еластичността на кожата.
6. Порязвания и синини
Ако получавате синка или кожата ви се цепи при най-малкото съпротивление и досег с други предмети, е налице недостиг на витамин С. Най-бързо може да заредите тялото с него като хапвате цитруси.
7. Постоянно чувство на умора
В масовия случай тази умора е в резултат на недостиг на витамин D и се усеща най-силно през зимата, когато слънцето е малко. Върнете тонуса на ума и тялото като прекарвате повече време на слънце.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД