Мъжете след 50 следва да са бдителни към уринирането си

Мъжете след 50 следва да са бдителни към уринирането сиСамонаблюдавайте се и не подценявайте оплаквания като често уриниране, трудност при започване, болка и парене, отслабена и неописваща дъга струя, отделяне на урината на капки! Това ще ви препоръча всеки уролог, както и ежегодна профилактика на простатата. Камъни в мехура, инфекции в пикочната система или бъбречно увреждане са само част от евентуалните проблеми, които могат да възникнат в резултат на смущения в уринирането.
Най-разпространен обаче е аденомът на простатата, при който се наблюдава разрастване на тъканта на жлезата, натиск върху пикочния мехур и канал и нарушаване на функциите им. В ЛЕЙЗЪР МЕД се провежда пълен преглед на простатата на цената на консултация, включващ измерване на обема, измерване на остатъчна урина, изследване на туморен маркер ПСА.
Лечението на увеличената простата е неизбежно и протича по 2 основни линии: медикаментозна терапия или операция на простатата. Когато възможностите за медикаментозно лечение са изчерпани, се препоръчва оперативно. Сред хирургичните опции все по-популярна е лазерната хирургия. Основното й предимство е, че протича безкръвно - без разрези и шевове.
В практиката се използват различни лазерни системи. Спрямо съществуващите, максимално усъвършенствана, с най-високи показатели за мощност и прецизност, е ТУЛИУМ 200 ВАТА. На разположение и в трите филиала на ЛЕЙЗЪР МЕД - София, Варна и Стара Загора.
Как работи? Лазерното влакно, с което е снабдена, е достатъчно тънко, за да може да премине безкръвно през естествените уринарни пътища и бързо да достигне до простатата. При съприкосновение с простатната тъкан то става проводник на мощна светлинна енергия, която изпарява аденома и освобождава безпрепятственото преминаване на урината от пикочния мехур през канала. Към влакното е прикрепена и миникамера, осигуряваща пълна визуализация на извършваната операция на монитор. След интервенцията мъжът отново се радва на силна и непрекъсваща струя на урината, нощните ставания и остатъчна урина постепенно изчезват, постоянният катетър се премахва окончателно.
За повече информация: тел.: 02 4 760 760; моб. 089 952 11 01; www.lazermed.bg; www.laparoscopia.bg
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД