Дом за възрастни хора "Света Богородица" осигурява висок стандарт, приятна атмосфера и домашен уют

Дом за възрастни хора "Света Богородица" осигурява висок стандарт, приятна атмосфера и домашен уютСтарозагорският частен дом за възрастни хора и лица с физически увреждания "Света Богородица" се намира в западната част на Сърнена гора на територията на Старозагорски минерални бани.
От години той осигурява домашен уют, спокойствие, внимание, професионална медицинска грижа и не на последно място човешка топлина на възрастните и болни хора.
Дом "Света Богородица" предоставя 24-часова грижа от екип специалисти за възрастните хора, медицинско наблюдение и рехабилитация. Също така хигиена и пералня. Храненето се осигурява чрез кетъринг, според индивидуалните предпочитания на домуващите.
СградатаЧастният дом се помещава в сграда, функционирала някога като хотел. Стаите са двойни, обзаведени и имат собствени санитарни възли. Освен това, впечатление прави изключителната чистота, както и добрият им поддържан вид.
Преди бяхме в отделение на Военна болница, но тук е много по-хубаво, споделя собственичката Антоанета Генова, която е по професия медицинска сестра. Решението да създаде дома тя взела, след като няколко години работила в Израел. Има лични наблюдения относно грижите, които се полагат за възрастните хора там и с колко топлина ги ограждат в специализираните социални заведения.
Високият стандарт, добрата атмосфера и домашният уют са налице. Убедени сме, че грижите не се изчерпват единствено с предоставянето на топлина и храна, нужни са внимание, чиста човешка топлота и разбиране. Нашата цел е да осигурим достойно отношение, спокойствие и удобство за нашите пациенти, казва още г-жа Генова.
Мили, разбрани и добри хора, с големи и топли сърца - сем. Генови са и чудесен екип. Това се вижда най-вече в усмивките и погледите, пълни с обич, уважение и благодарност, с които ги посрещат всички техни пациенти - възрастни, млади, болни, с увреждания. И не само те! Ани Касабова, Златка Йорданова и Татяна Кисельова - персонал от медицински сестри в дома, обичат работата си и я вършат с удоволствие и усмивки на лицата. Това не ни е работа, а призвание, категорични са чаровните дами, които обгрижват пациентите в дома и заедно с тях са едно голямо семейство.

Семейство Генови с една от домуващите възрастниУслугите, предлагани в дома, стават все по-търсени в днешно време. Непосилно е за млади и работещи хора да гледат своите стари, болни близки 24 часа в денонощието. Още по-тежко е, ако тези хора са с деменция или друго психическо отклонение. Близките на настанените в дом "Света Богородица" могат да бъдат напълно спокойни за тях. Те имат възможност да ги посещават ежедневно. Ние сме се постарали и сме постигнали висок стандарт в услугите, който създава на нашите пациенти комфорт и приятна атмосфера и те са си у дома!
Някои от домуващите се забавляват като играят на шах, табла или друга настолна игра, а други - са творци - поети, омаяни от планината, от живата природа. Сред тях е баба Минка, която е автор на едно истинско и прекрасно стихотворение, посветено на престоя й в дома.
Песента на птичките, оглася иначе тихите паркови алеи и подсилва усещането за спокойствие и цялостен комфорт, който няма начин човек да не почувства.
За контакти и повече информация: Старозагорски минерални бани, ул. Старозагорска 3, 0888859610, 0888038894, www.domsvetabogorodica.bg
"Здравна поща"Фоайето на дома


Едно голямо семействоАнтоанета Генова с баба Минка

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД