Нетърпящите отлагане уринарни позиви сигнализират за проблем с простатата

Нетърпящите отлагане уринарни позиви сигнализират за проблем с простататаШум от течаща вода или чакане пред заключена врата подсилват остро нуждата от уриниране при мъжете с увеличена простата като дори могат да изпуснат урина преди още да са стигнали до тоалетната.
Как се стига до там?
След 50 простатата започва с бавни темпове да нараства. Този процес не зависи от общото здравословно състояние на мъжа, а е свръзан със стареенето и съответно увеличаването на жлезата протича индивидуално при всеки.
Много от мъжете се чувстват в добра физическа форма и това, че възникват някои нарушения в уринирането, първоначално не ги притеснява и привикват към тях. С времето обаче те не отшумяват и все по-натрапчиво присъстват в ежедневието на мъжа.

Кои са характерните сигнали на уринирането за настъпило увеличаване на простатата?
- Отложен или затруднен старт.
- Прекъсване и отново започване.
- Изтъняване на струята и намаляване на параболата й.
- Зачестяване на позивите, включително и през нощта.
Какво е обяснението от медицинска гледна точка? Простатната жлеза свързва пикочния мехур, където се складира урината, с пикочния канал, през който се освобождава. Нарастването на тъканта й е съпроводено с натиск върху съседните органи и нарушаване на анатомията им. Така мехурът допълнително намалява вместимостта си, увеличава се позивността му като в същото време не успява да се освободи напълно и задържа остатъчна урина.
Как реагира мъжът?
Непременно обмисля и се оглежда за наличие на тоалетна в близост. Усеща се перманентно напрегнат от очакването на следващия позив и избягва продължителните разходки. Намалява консумацията на напитки и течни храни извън дома.
Какво е решението?
Консултация със специалист-уролог, който да диагностицира състоянието въз основа на група ехографски и лабораторни изследвания. В начален етап за връщането на комфорта в ежедневието е достатъчно приложението на медикаментозна терапия. При задълбочаване на процеса, съчетан с тежки уринарни нарушения или поставен катетър, се налага оперативно лечение. В България мъжете имат възможност да се подложат както на стандартната ТУР-процедура, така и на лазерно изпаряване на жлезата.
У нас само специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД работят с максимално усъвършенстваната лазерна система – ТУЛИУМ 200 ВАТА, притежаваща най-високи показатели по отношение на мощност и прецизност. Лазерната енергия бързо премахва ненужната тъкан и освобождава безпрепятственото преминаване на урината от пикочния мехур през канала. Струята отново е без затруднения и непрекъсваща. Елиминира се задържането на остатъчна урина. Нощните ставания намаляват. А мъжете с поставен постоянен катетър се разделят с него.
В МЦ Лейзър Мед – София, Варна и Стара Загора, се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ с включени: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА
тел. 02/4760760,           моб. 0899521101        www.lazermed.bg

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД