Безплатни прегледи за съдови заболявания във ВМА

Безплатни прегледи за съдови заболявания във ВМАМедицински специалисти от Клиника "Съдова хирургия" към Военномедицинска академия ще извършват безплатни профилактични прегледи за съдови заболявания. Те ще се проведат на 3 и 4 юли от 14:00 до 17:00 ч., в кабинет 112, намиращ се в поликлиниката на лечебното заведение.
Пациентите ще се преглеждат само след предварително записване, което може да бъде направено на телефон: 02/ 92 26 049, от 08:00 до 14:00 ч.
Сърдечно съдовите заболявания са водещата причина за по-голяма част от смъртните случаи по света и в България. Все повече хора със сърдечносъдови болести като хипертония, състояние след прекаран инсулт, коронарна болест на сърцето и сърдечна недостатъчност живеят все по-дълго, благодарение на напредъка в медицината, но и изискват специални грижи. Сърдечната недостатъчност е на водещо място в общата смъртност от сърдечно съдови заболявания. Коронарна болест на сърцето, инфаркт на миокарда, вродени сърдечни дефекти, увреждане на сърдечните клапи, предсърдно мъждене, са едни от най-често срещаните причини за сърдечна недостатъчност в Европа. .
От ВМА обявиха още, че поради засиления интерес безплатните профилактични прегледи за пигментни петна и рак на кожата, които се проведоха в Клиниката по дерматология миналата седмица, ще продължат и тази. До 28 юни специалистите ще извършват консултации, след предварително записване на телефони 02/ 9225 809; 02/ 92 25 023 и 02/ 92 25 002.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД