Фалшивите слънчеви очила са много опасни

Фалшивите слънчеви очила са много опасниФалшивите очила развалят зрението ни. Когато едно стъкло е направено от друг, по-различен материал, който се използва за оптични стъкла, то леко разширява нашата зеница и така вредната UV светлина влиза още повече в нашите очи. Това дразни, разваля и вреди на самото зрение. Това заяви Павел Цветков, собственик на български бранд очила. Пред Bulgaria ON AIR той обясни как да предпазим очите си през горещите летни дни.
Ако трябва да избираме очила, най-важно е мястото, от което ще ги купим.
Затова такива от бутици и бутки на улицата не се препоръчва. Най-доброто място за закупуването на очила са оптиките, където има специалисти, които нйа-добре могат да ни посъветват кои очила отиват за нашето лице. Там има и по-строг контрол върху стоката, което предполага, че в тях не се продават некачествени слънчеви очила, обясни той.
Има четири категории очила, като последната например не се препоръчва за шофиране, защото стъклата са най-тъмни.
С интернет продажбите могат да се продават всякакви очила, всякакви продукти и навсякъде... При около 95% от очилата, които не се продават в оптика, съществува възможността те да не са истински, каза още Цветков и изтъкна, че много хора, носили некачествени очила, започват да получават катаракта или други проблеми със зрението на 30 и повече години.
За да изберем най-добрата категория на защита на стъклата, трябва да се съобразим с това къде ще бъдат носени те. За шофиране например най-подходяща е трета категория на UV-защита, защото стъклата не бива да бъдат нито много тъмни (каквито са тези от четвърта категория), нито прекалено светли (първа и втора категория, подходящи за есента). Важно е също така да имат поляризация, която предотвратява неприятните отблясъци, причинени от слънцето и пътната настилка, посъветва специалистът.
Детските очила също трябва да се избират по-внимателно. Те са по-извити и с по-еластични рамки, за да могат да защитават по-добре очите. Когато малчуганите са навън, в близост до водни басейни, в планина, когато тичат и играят под слънцето, е препоръчително очите им да бъдат защитени с очила, изтъкна още Цветков.
„Здравна поща”


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД