Безплатни прегледи за рак на гърдата стартират в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги"

 Безплатни прегледи за рак на гърдата стартират в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги"Безплатен скрининг за рак на гърдата организира УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Той ще бъде всеки понеделник, вторник и четвъртък от 13:30 до 15:30 часа.
От болницата уточниха, че кампанията няма краен срок. Желаещите да се възползват от безплатните прегледи трябва да си запишат предварително час на тел. 0898 47 82 50 (всеки делничен ден от 12:00 до 13:00 ч.)
Консултациите ще извършва доц. Ваня Узунова, на 11-ия етаж в Хирургичния блок на лечебното заведение. Според нея много жени под 30-годишна възраст не ходят на прегледи, което е причина да им открият рак на гърдата в напреднал стадий, когато лечението е по-трудно.
Затова профилактиката е много важна.
Ракът на гърдата представлява злокачествен тумор, който започва от клетките на самата гърда. Наличие на "бучка" или нова маса в гърдите,подуване на част от гърдата, раздразнена кожа и грапавост, болка или хлътване на зърното, разязвяване или зачервяване на зърното или кожата около него, секрет от зърното, различен от майчина кърма, подутина в подмишницата, са основните белези, по които можем да познаем коварната болест.
Ракът на гърдата е най-често срещаното онкологично заболяване сред жените. След рак на белия дроб, той е втората по честота причина за смърт. Вероятността, жена да развие инвазивен рак на гърдата през живота си, е около 1 към 7. Възможността от смърт в следствие заболяването е 1 към 33.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД