На 7 април д-р Валентин Христозов, начaлник Очно отделение в МБАЛ "Тракия" и екипът му ще извършат безплатни прегледи за дегенерация на макулата

Д-р Валентин Христозов с пациентСветовният ден на здравето се отбелязва всяка година на 7 април. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964 г.
Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Тази година по повод празника Очно отделение на старозагорската МБАЛ "Тракия" ще проведе скрининг с безплатни профилактични прегледи за дегенерация на макулата.
Заболяването се среща обикновено след 60-годишна възраст, но тъй като през последните години показва подмладяване, подходящи за преглед са хора на възраст след 45 г. и такива с оплаквания от намалено зрение, замъгляване на зрителното поле централно, вълнообразно изкривяване на редовете при работа наблизо и/или разместване на буквите, понякога промяна в цветоусещането и илюзията, че предметите са по-малки по размер. Навременната профилактика е от решаващо значение за ранното откриване и за лечението на т.нар „влажна форма“ на макулната дегенерация.
Прегледите ще се проведат на 7 април в кабинет номер 1 на МЦ "Трета поликлиника" от 8.30 до 13.30 часа след предварително записване. Можете
да запазите своя час за преглед на телефон 0895582913.
Прегледът включва изследване на зрението и по преценка оптична кохерентна томография (ОСТ) на макулата и нативна снимка на очното дъно.
За уточняване на състоянието на вашите очи може да се наложи поставяне на очни капки за разширяване на зениците.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД