6 заболявания, които се дължат на чревни проблеми

6 заболявания, които се дължат на чревни проблемиБактериите могат да бъдат добри и лоши и играят важна роля в поддържането на здравето. Когато тази популация от бактерии се разстрои, това може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Трудно е да се повярва, че чревни бактерии биха оказали влияние дори на психическото ни здраве, но изследвания доказват точно това.
Ако имате хронични здравословни проблеми, е много вероятно нещо да не е наред с вашата чревна флора.
Вижте 6 заболявания, които могат да се дължат на чревни проблеми.
1. Слаб имунитет.
Хронично нисък имунитет може да се дължи до голяма степен на чревни проблеми и свръхрастеж на бактерии или паразити.
2. Ментални проблеми.
Специалисти доказват, че състоянието на червата се отразява и на мозъка. Ако проблеми като умствена умора, стрес, тревожност или депресия не са ви непознати, първото, което трябва да сторите, е да пречистите червата си.
3. Киселинен рефлукс.
Милиони хора страдат от киселинен рефлукс или ГЕРБ (гастроезофагеална рефлуксна болест). Тези проблеми са свързани с бактериален свръхрастеж в червата.
4. Диабет тип 2
Последни проучвания установяват, че е налице пряка връзка между нарушена чревна микрофлора и диабет тип 2. Учените откриват, че хората със заболяването имат по-високи нива на лоши чревни бактерии.
5. Рак.
Проучване на учени от университета в Северна Каролина показват, че увреждания и възпаление на червата са пряко свързани с онкологични заболявания. Това се дължи на свръхрастежа на бактерията Ешерихия коли. Експертите съобщават, че 80% от мишките с тази бактериална инфекция развиват рак на дебелото черво.
6.Кожни заболявания.
Нашата кожа е най-големият орган в тялото ни и може да каже много за нашето здраве. Едно изследване показва, че пациенти, страдащи от кожни заболявания, са видели подобрение с 40% само чрез прием на пробиотични добавки, възстановяващи чревния баланс. Хората с акне имат по-високи нива на системно възпаление, като отново всичко е свързано с червата.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД