35 години отдадени на професията и любовта към хората

д-р Елена Петрова-АневаВече 35 години от живота и професионалната кариера на стоматолога д-р Елена Петрова-Анева са посветени на денталното здраве на старозагорци. Първите 5 години от трудовия й стаж преминават в Детското отделение на бившата стоматологична поликлиника, след което 15 години е зъболекар на Тракийския университет. През следващите години работи вече на частна практика в свой кабинет. Щастлива е, че по нейните стъпки върви дъщеря й Василена Анева, която в момента е 3-ти курс "Дентална медицина" във Варна и ще наследи професията и практиката й.
"Професията за мен е всичко и ми дава удовлетвореност и самочувствие. Да върна усмивката на пациентите си е най-голямата награда за мен.
Да се посветиш на тази професия означава да обичаш хората, да приемаш и споделяш болката и страховете им. Спечеленото доверие е гаранция за качеството на работата ни.
Тъй като специалността ми е детска дентална медицина и до днес вниманието ми към децата е особено голямо. В тази възраст се изграждат навиците и грижата за зъбите, което е от изключително значение за здравето им. Ранното откриване на заболяванията гарантира по-малко усложнения при лечението им. Профилактиката при денталното здраве е изключително важна. В този процес трябва активно да участват денталният лекар и родителите. Добре е поне веднъж годишно да се минава на профилактични прегледи в кабинета. Децата до 18 години подлежат на безплатни такива. Пакетите на Здравната каса осигуряват и 4 безплатни интервенции. Практиката ми показва тревожна тенденция за снижаване на възрастта за появата на кариеси и повишаване на броя им, заради неправилното въглехидратно хранене и недобрата хигиена", обяснява д-р Петрова-Анева.
В навечерието на Световния ден на здравето - 7 април, д-р Петрова-Анева пожелава здраве на колегите си и семействата им, много професионални успехи, за да си тръгват с усмивка пациентите! На младата смяна устремен старт и добра реализация!, казва д-р Петрова-Анева.
От тази година д-р Петрова-Анева е в нов кабинет, изцяло оборудван със съвременна и модерна техника, осигуряваща цялостно висококачествено дентално лечение. Адресът е: Стара Загора, ул. "Княз Батенберг" 89 (бившата "Жельо Диманов"), тел. 0888 419 671. Работното време е от понеделник до четвъртък от 13.30 до 19 часа и петък от 9.30 до 15 часа.
"Здравна поща"
 

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД