Разкриха център за ранна онкодиагностика и в Бургас

Разкриха център за ранна онкодиагностика и в БургасС изграждането на онкологичния център бургаската болница преминава на едно по-високо ниво - модерната апаратура дава възможност за правене на по-добра медицина. Това заяви зам.- министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков по време на пресконференция, провела се на 21 ноември. Повод за думите му стана разкриването на регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания в МБАЛ Бургас. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България, като стойността му надхвърля 5 млн. лв.
Д-р Шарков също така съобщи, че другия месец започва ремонтът на кръвния център в Бургас, за чието изпълнение МЗ отпуска 600 хил. лв. капиталови средства на лечебното заведение.
От пресцентъра на МЗ информират, че на събитието присъстваха още народният представител Семир Абу Мелих, заместник-областният управител Севдалина Турманова и заместник-кметът с ресор здравеопазване д-р Лорис Мануелян. Те се обединиха около мнението, че последните години болницата в Бургас е била системно неглижирана, което е довело да загуба на доверието на лекари и пациенти. Настоящото ръководство на Министерство на здравеопазването обаче се обърна с необходимото внимание към нас и сега имаме обръщане на тенденцията - бургаската болница еволюира, направихме голям скок, поясни д-р Мануелян.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД