Над 23 000 пациенти ползват модерния онко център в Стара Загора

Над 23 000 пациенти ползват модерния онко център в Стара ЗагораВисокотехнологичен център за ранна диагностика на онкологични заболявания заработи в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Той е създаден по проект, финансиран по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“ на стойност 5 566 349 лева. На финалната конференция по проекта  присъстваха зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, областният управител инж. Георги Ранов, председателят на Общинския съвет Емил Христов, директорът на болницата доц. д-р Йовчо Йовчев, представители на здравни институции, лекари.
В Университетската болница в Стара Загора се създаде модерен център, оборудван с високотехнологична апаратура. Тя е от голяма полза за пациентите на здравното заведение, които годишно са около 23 000 души, защото ранната диагностика е от изключително значение за последващото лечение, каза д-р Шарков.
Той добави, че целта на ръководството на Министерството на здравеопазването е да се осигури на пациента комплексна грижа. Именно затова се предлага функционално взаимодействие между онкодиспансерите и многопрофилните болници. Основната цел на проекта е повишаване качеството на медицинското обслужване в област Стара Загора с цел повишаване качеството на живот, каза още той. Доставената и въведена в експлоатация техника включва апаратура за магнитно-резонансна образна диагностика, 64-срезов многодетекторен компютърен томограф, ендоскопска апаратура, анестезиологичен апарат, лапароскопско оборудване и централна стерилизационна апаратура.
Д-р Йовчев заяви, че са разкрити 10 нови работни места в Стерилизационната зала и Образната диагностика на болницата. Той посочи, че медицинският персонал не се затруднява да използва новата апаратура, закупена чрез инвестиционната програма на министерството.
"Здравна поща", Василена ГЕОРГИЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД