Аптеките вече подават отчети само дистанционно

Аптеките вече подават отчети само дистанционноОт първи юли аптеките, договорни партньори на НЗОК, могат да подават своите отчети само дистанционно през портала на институцията.
От 1 юни 2015 г. стартира най-напред тестово дистанционното отчитане на електронните отчетни документи (XML файлове) на аптеките, договорни партньори  на Националната здравноосигурителна каса, съобщават от пресцентъра на осигурителната институция.
Това стана възможно благодарение на разработените и внедрени нови услуги от ІТ експертите на институцията, съвместно с Българския фармацевтичен съюз.
Услугите улесняват аптеките, които могат да се отчитат в рамките на 24 часа дистанционно, без да е необходимо да посещават офисите на РЗОК.
Дистанционното отчитане през персонализираната информационна система на здравната каса (ПИС) дава възможност за повишаване на контрола върху дейността на договорните партньори, уточняват от касата. Отчетите се подписват с електронен подпис на управителя на съответната аптека и е ясно кой носи отговорността за подадените данни.
Освен това, системата открива несъответствия между издадените рецепти и регистъра на рецептурните книжки на хронично болните – валидни ли са рецептурните книжки и диагнозите, отразени в тях, което дава възможност за контрол и корекции.
От първи юли т.г. аптеките, договорни партньори на НЗОК, могат да подават своите отчети само дистанционно през портала на институцията.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД