Болничната асоциация ще разработи методика за оценка на персонала

Болничната асоциация ще разработи методика за оценка на персоналаСлед като през миналата седмица в редица медии изтече видеото, показващо как акушерката от столичната болница „Софиямед“ упражнява насилие над новородено, директори на частни болници у нас осъдиха отразяването на скандалния случай.
В официално становище на Българската болнична асоциация се посочва, че изтичането на тези кадри могат да почернят реномето на всички служители от лечебното заведение и да доведат до отлив на пациенти от него.
Зам.-председателят на организацията д-р Андрей Марков дори твърди, че „един изолиран инцидент, предизвикан от престъпните действия на психично неуравновесен служител, се използва за индиректното очерняне на едно цяло съсловие от специалисти, които със своя всеотдаен труд всеки ден помагат за раждането и спасяването на новия живот“.
По думите му доверието на българските пациенти трябва да бъде запазено, за да могат и те занапред да прекрачват прага на избраните от тях лечебни заведения със спокойствие.
От болничата асоциация ще разработят методически предположения за оценка на персонала и превенция на подобни инциденти в бъдеще, четем още в становището.
По въпроса вече е сезиран и Съветът за електронни медии, чийто доклад ще бъде готов във вторник.
Според председателя на регулаторния орган доц. Георги Лозанов клиповете на насилие не би трябвало да излизат в медиите. От друга страна обаче, ако не бяха видени публично, щеше да остане съмнение какво точно се е случило, тъй като в началото имаше много спекулации покрай инцидента, посочва доц. Лозанов.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД