Безплатни прегледи за имунни дефицити ще правят в Пловдив

Безплатни прегледи за имунни дефицити ще правят в ПловдивКатедрата по микробиология и имунология при Медицински университет-Пловдив обявява дни на отворените врати. Това съобщиха от учебното заведение. По този начин медиците ще се включат в отбелязването на Световния ден по имунология – 29 април. В дните на отворените врати на 29 и 30 април ще се правят безплатни прегледи и консултации, без направления, на пациенти със съмнение за първични имунни дефицити. Те ще се провеждат от лекари в катедрата от 8 до 10 часа сутринта.
На този ден всички имунолози в света отбелязват значението на имунологията за развитието на медицината и биологията въобще, за диагностиката и лечението на редица заболявания с участието на имунни механизми - инфекциите, имунните дефицити, туморите, автоимунните болести, алергиите, трансплантационните и репродуктивните нарушения, заяви ръководителят на катедрата проф. Мариана Мурджева.
На 29 април от 11 ч. пред параклиса „Свети Георги” в  двора на университета на бул. „Васил Априлов” 15А са поканени лекари, преподаватели, представители на пациентски организации, съпричастни на имунологичните постижения през годините.
Балони с хелий, предоставени от фондация Jeffrey Modell за първичните имунни дефицити,  ще полетят в небето в знак на солидарност към милионите болни с имуно-медиирани заболявания.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД