Изпълнителната агенция по трансплантации повишава квалификацията на служителите си

Изпълнителната агенция по трансплантации повишава квалификацията на служителите сиИзпълнителната агенция по трансплантация е започнала работа по проект за повишаване на квалификацията на своите служители. Това съобщиха от агенцията по време на пресконференция днес. Проектът е на стойност 113 912 лв., като по-голямата част от парите са осигурени от Европейския социален фонд. Предвидено е провеждането на пет специализирани обучения, които трябва да повишат професионалната компетентност на служителите и да подобри ефикасността на изпълнението на тяхната работа.
Една от целите на обученията е да бъдат задълбочени познанията на хората в ИАТ за връзките, които съществуват между националното законодателство, свързано с трансплантациите и европейските директиви. По време на обученията ще бъдат засегнати теми, свързани с управлението и координацията на донорските ситуации.
Директорът на ИАТ д-р Мариана Симеонова отбеляза, че ако администрацията на агенцията не работи както трябва, от това страда работата, свързана с трансплантациите и донорството. Според нея, за липсата на донори и съответно за малкия брой трансплантации от преди няколко години вина няма законодателството. По думите й Законът за трансплантациите е много добре написан и има само отделни проблеми, породени от противоречия в някои наредби. Д-р Симеонова отбеляза, че от агенцията ще предложат леки промени в законодателството. Една от тях е разрешаването на кръстосаното донорство.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД