Безплатни срещи с уролози в Казанлък и Карлово

Безплатни срещи с уролози в Казанлък и КарловоНапълно безплатни информационни срещи за проблемите на простатата на граждани със специалисти уролози ще се състоят в градовете Казанлък и Карлово като част от Националната кампания за мъжко здраве „Отиди на преглед“.
В Карлово срещата е на 7 април, вторник, от 16 ч. в Клуб на пенсионера, бул. "Освобождаване" 4.
Срещата от кампанията "Отиди на преглед" в Казанлък ще се проведе на 8 април, сряда, от 14 ч. в Клуб на пенисонера (централен), ул. "Опълченска" 32 и е отворена за всички граждани.

“Отиди на преглед” включва напълно безплатни образователни срещи в различни региони в България със специалисти уролози, разясняващи какво е Доброкачествена хиперплазия на простатата, каква е ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им. Организатор е Българското урологично дружество със съдействието на ГлаксоСмитКлайн.
Кампанията стартира за втори път през февруари 2015, след успешно си първо издание през 2012 и 2013 година, когато бяха проведени повече от 100 срещи с уролози в различни населени места в цялата страна. Основна цел на инициативата е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами.
Доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ) е доброкачествено заболяване на простатната жлеза. То се изразява в увеличаване на простатата, която започва да притиска пикочния канал и се създава неудобството при уриниране. Стесняването на уретрата и остатъчната урина в мехура причиняват оплакванията, съпровождащи заболяването. Честото ставане нощем, неудобството при излизането навън, ако се наложи да се ползва тоалетна - тези и още други неудобства се дължат именно на това състояние.
ДПХ се среща при мъже над 50-55-годишна възраст и затова е задължително всеки мъж да се консултира с уролог. Въпреки че според статистиката около 3/4 от мъжете в тази възраст имат уголемяване на простатата, само при малък брой от тях то се проявява с характерните болестни симптоми. Поради тази причина, както и заради притеснение от темата, много нисък процент от мъжете се интересуват от заболяването и са склонни да посетят своя личен лекар или специалист-уролог. Често съвсем неправилно се пристъпва към самостоятелно лечение, което може да облекчи симптомите, но не решава проблема.
"Здравна поща"
 

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД