Безплатни прегледи за глаукома предлага очна клиника "Трошев"

д-р Станимир ТрошевИ тази година старозагорската очна клиника "Трошев" ще се включи активно в борбата с глаукомата в България, съобщиха от здравното заведение. В седмицата от 9 до 13 март клиниката предоставя възможност за безплатни прегледи на пациенти с вече установена
глаукома, които се нуждаят от консултация за последващо лечение (както медикаментозно, така и
оперативно), свързано с всички съвременни средства и начини за преодоляване на последиците от
заболяването.
В съвременния свят глаукомата вече не е равна на слепота, благодарение на възможностите на
модерната офталмохирургия. От изключително значение обаче е ранното откриване, проследяване на прогресията на глаукомните увреждания и адекватното лечение, обясни д-р Станимир Трошев.
Прегледите-консултации на пациенти с установена глаукома ще се провеждат по предварително установен график в очната клиника. Тя се намира на бул. “Митрополит Методий Кусев” № 61. Час за консултация можете да запишете на тел. 042/630053. Повече информация ще откриете на електронния сайт на клиниката www.troshev.bg.
От 8 до 14 март в много страни по света ще се проведе Световна седмица за борба с глаукомата. Наричат тази очна болест още "тихият крадец на зрение". Глаукомата обхваща група дегенеративни очни заболявания, причиняващи увреждане на зрителния нерв и намаляване на зрението. Обикновено протича безболезнено и се развива бавно във времето. За съжаление, поради “тихото” й развитие едва 50 % от засегнатите знаят за заболяването си и предприемат навреме мерки, с които да спрат или забавят прогресирането й.
По данни на Националната глаукомна асоциация в България от глаукома страдат между 60 000 и 80 000 души.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД