Антон и Тодор ТОНЕВИ, "Томед" ООД: Ние сме част от системата на здравеопазването в България

Тодор ТОНЕВАнтон ТОНЕВДружеството започва работа още през 1992 г. Предлага на своите клиенти професионално обслужване в областта на доставката, монтажа и сервиза на всякаква апаратура за образна диагностика, обща медицинска апаратура и болнично обзавеждане. Оторизиран представител е на няколко световни производители на апаратура в тази област и разполага с обучени сертифицирани специалисти, които се ангажират с професионалния и качествен монтаж, и сервиз на апаратурата.
Създателят на фирмата Тодор Тонев си спомня за първите и трудни години на утвърждаване и налагане, на преодоляване на съществуващия тогава държавен монопол на този пазар. Както винаги се случва - професионална компетентност, съчетана с добра идея и добри бизнес практики, винаги намират своето място.
Наши клиенти са здравни заведения от всякакъв вид - от най-малките медицински центрове, до големите многопрофилни и университетски болници в цялата страна. В степента на трудност да се прави този бизнес няма разлика отпреди 7-8 години, например и днес. Разликата е само във вида на проблемите, казва Антон Тонев, който е едва на 34 г., но работи, трупа опит и идеи, повече от десетилетие. В момента клиентите на "Томед" имат най-сериозни проблеми с финансирането, а за тези, които искат да инвестират в апаратура за образна диагностика освен финансовите има и много други чисто административни проблеми - наложените изключително високи изисквания от страна на МЗ за апаратурата за образна диагностика, начина на узаконяване на тези системи, който е важно да се отбележи че в България е много по утежнен отколкото в ЕС например и дългите срокове на процедурите при узаконяване. Големите болници - частни и държавни, е логично да бъдат оборудвани с най-доброто на пазара. Апаратурата за образна диагностика еволюира от аналогови към дигитални изображения, развиват се отдалечените мрежови решения както в рамките на една голяма болница, така и за реализиране на възможността водещи специалисти да бъдат ползвани като диагностици от колегите си от цялата страна. Интегрираме вече такива системи и резултатът е много добър, качеството на медицинската услуга се повишава значимо, обясняват събеседниците ни. Антон Тонев регулярно посещава водещи световни изложения за медицинска техника, за да следи пряко новостите в бранша. Естествено "Томед" ООД инвестира изключително сериозно в квалификацията на кадрите си. Обучения се правят регулярно в различни европейски страни като Германия, Италия и Унгария, дори в Южна Корея. Колкото и да е трудно днес на пазара на труда да откриеш подготвени кадри в нашата сфера, ние успяхме да създадем един изключително добър и професионален екип, удовлетворени са баща и син Тоневи. Конкуренцията е голяма и трябва да си тежиш на мястото. Клиентите днес са достатъчно квалифицирани и често знаят не по-малко от нас за техниката, която ги интересува и това задължава "Томед" ООД да разполага с адекватно ноу-хау. Едно от основните предимства е възможността да предложиш не само качествена апаратура, а и качество на инсталиране, поддръжка и сервиз.
Въпреки, че в договорите ни няма такива клаузи, аз лично съм ставал и тичал в 3 сутринта в една частна болница да отстраня проблем в апаратурата, спешно необходима за пациент с инфаркт.
Относно УМБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович“ , въпреки всички текущи финансови проблеми на тази болница, от които страда и "Томед" ООД, специалистите са на разположение и в събота и в неделя - съвсем доброволно. Това е нашия град и болницата, която помня от дете и която посещаваме всички ние, казва Антон Тонев. Опитваме се специално в тази болница чрез наши инициативи да вдигаме нивото на диагностиката, да показваме на екипите бъдещето и мисля, че успяваме. И не само в нея.
В "Томед", разбира се отдавна са свикнали с разсроченото във времето, често неравномерно и закъсняло плащане от страна на клиентите им. Никога не сме се опитвали да притискаме болниците. На този пазар е така и никой от участниците в него няма сметка от прекалени и агресивни действия спрямо клиента си, свързани с получаване на закъснели плащания. Ние се чувстваме част от системата на здравеопазване в България, чувстваме морален ангажимент и проявяваме солидарност доколкото ни стигат възможностите.
"Томед" разширява портфолиото на продуктите и услугите си в момента, включвайки болнично обзавеждане, ЕКГ-монитори, стерилизация и др. Това гарантира навлизане в повече ниши на пазара и съответно повече възможности. Основната задача, която обаче са си поставили Антон и Тодор Тоневи, е не просто да продавата нова техника и нови технологии, а да ги интегрират в българското здравеопазване, за да може то, част от което е и "Томед"ООД, да предлага медицинска услуга на световно ниво у дома, в България.
Ясно е при такава бизнес философия, защо "Томед" успява и ще успее. Просто бизнесът им е кауза.
"Здравна поща", Живка КЕХАЙОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД