Как да хапваме сирене, без да вредим на фигурата

Как да хапваме сирене, без да вредим на фигуратаAко искате да отслабнете, не трябва да се лишавате от сиренето в хранененто си. С няколко хитри трикове, вие ще запазите наличието на млечния продукт в диетата си и едновременно ще приемате по-малко калории.
Намажете филията си с маскарпоне, не с масло
Повечето хора свързват маскарпоне само с вкусния десерт тирамису, но истината е, че съставката може да замести идеално маслото върху филията ви. Вкусът на маскарпоне е точно толкова удовлетворяващ, както на маслото с тази разлика, че в него се съдържат 62 калории в една супена лъжица, докато в маслото има 102 калории за същото количество.
Слагайте върху сандвича си крема сирене, не майонеза
Всяка супена лъжица пълномаслена майонеза съдържа 94 калории и 10 грама мазнини. За сравнение - в същото количество крема сирене могат да бъдат открити 30 калории и само 2,5 грама мазнини. В случай, че се храните редовно със сандвичи (макар че трудно ще отслабнете по този начин), все пак правите нещо добро за себе си по този начин.
Заменете чипса с моцарела за закуска
В 30 грама пълномаслена моцарела се съдържат 85 калории, докато една опаковка чипс има около 200 калории. Освен това моцарелата ще ви снабди и с 6 грама протеин. Според проучване хората, които консумирали сирена с повече съдържание на протеин, се хранели по-малко на следващото хранене.
Гарнирайте плодовете с рикота, не със сметана
Сметаната може да е вкусна, но в същото време е много, много калорична. В 30 грама се съдържат 110 калории, 11 грама мазнини и само 1 грам протеин. Обезмасленото сирене рикота от своя страна съдържа 39 калории, 2 грама мазнини и 3 грама протеин.
“Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД