Откриха първия в Източна България център за трансплантация на стволови клетки

Откриха първия в Източна България център за трансплантация на стволови клеткиОткриха първия в Източна България център за трансплантация на стволови клеткиДнес в МБАЛ „Света Марина“-Варна бе официално открит Център за транслационна медицина и клетъчна терапия.
Центърът е част от амбициозната програма на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов"-Варна. Тя цели да предостави на пациентите в България достъп до модерно здравеопазване, като се предлагат медицински услуги, за които до момента пациентите пътуват извън страната, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.
В центъра ще се прилагат иновативни световни диагностични методи и методи за проследяване на онкохематологични заболявания, позволявайки въвеждането на т.нар. персонализирана медицина.
Лабораториите са продукт на общите усилия на МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“-Варна и МБАЛ „Света Марина“. Осигуряването на аферезни продукти за пациентите, подлежащи на автоложна или алогенна трансплантация на стволови клетки, ще даде възможност за значително подобряване на качеството им на живот.
Лабораториите в Центъра за транслационна медицина и клетъчна терапия ще се ползват и за обучение на студенти, стажант лекари и специализиращи лекари.
"Здравна поща", източник: МБАЛ "Св. Марина"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД