128 медици и 55 мед. сестри и акушерки от Тракийския университет получиха дипломи

128 медици и 55 мед. сестри и акушерки от Тракийския университет получиха дипломи128 медици и 55 мед. сестри и акушерки получиха дипломи днес128 медици и 55 мед. сестри и акушерки получиха дипломи днесДнес випуск 2014 на Медицинския факултет на Тракийския университет получи дипломи по специалностите „Медицина“ и „Здравни грижи“ – медицинска сестра и акушерка. В 27-ия випуск по медицина днес се дипломираха 128 лекари със среден успех мн. добър 4.62. 106 са българските и 22-ма дипломантите от Украйна, Молдова, Гърция, Турция и Ирак. В специалността „Здравни грижи“ – медицинска сестра и акушерка, се дипломираха 55 души със среден успех много добър 4.49.
Отличничката сред медиците, д-р Мария Димитрова Христова, прочете словото на випуска, в което напомни на своите колеги за отговорността, но и благодарността, която носи тяхната професия. За своя отличен успех тя бе наградена от ръководствата на Тракийския университет, на Медицинския факултет, от областната колегия на БЛС. С най-висок успех от специалност „Здравни грижи“ се дипломира м.с. Нели Якимова. Д-р Петрана Чакърова, изп. директор на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, покани и двете отличничка да постъпят на работа в болницата.
На добър час на младите колеги пожелаха ид ректорът на Тракийския университет проф. Иван Въшин, деканът на Медицинския факултет проф. Мая Гълъбова, д-р Кирил Еленски, зам.-председател на областната колегия на Българския лекарски съюз, проф. Петранка Чакърова. Поздравителни адреси бяха изпратени от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, д-р Елена Канева, директор на РЗИ-Стара Загора, ръководствата на други факултети и филиали на Тракийския университет.
 проф. Иван Въшин и д-р Мария ДимитроваСлед това новодипломираните медици произнесоха Хипокративата клетва, а специалистите по здравни грижи – клетвата на Флорън Найтингейл.
За всички абсолвенти възможностите за развитие не спират дотук, в Медицинския факултет има свободни места за докторанти, напомни проф. Въшин. Д-р Георги Бакоев, председател на областната организация на БЛС, обяви, че на вчерашно заседание е взето решение всички завършващи, които искат, да бъдат зачислени без такса за зачисляване. На 1 декември предстои обявяването на стипедиантски места по различни специалности.
"Здравна поща", Габриела КАЧЕШМАРОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД