Безглутенова диета - само при реални здравословни проблеми

Безглутенова диета - само при реални здравословни проблемиМанията за избягване на хляба, пицата, макаронените изделия, сладкишите, може да доведе до проблеми със здравето, но не и до отслабване, доказват специалисти. Според д-р Робърт Лилиуайт от Warwick Crop Centre ефектът от неупотребата на глутен за хора, които нямат заболявания, изключващи глутена от менюто им, може да се отрази на портфейла им, но не и на талията. Консумацията на препоръчителни количества фибри може да помогне за предотвратяване на сърдечни заболявания, диабет, затлъстяване, а в някои случаи дори и рак.
Подобрява се също така и здравето на храносмилателната система. Безглутеновите продукти всъщност може да бъдат с по-високо съдържание на добавки като наситени мазнини, захар, допълват още експертите.
Според изследване 32% от англичаните, които избягват храни с глутен не знаят какво точно представлява той, но виждайки предупреждението, изписано върху храните, че го съдържат, възприемат глутена като вреден. Още по-голям процент смятат глутена за изкуствено, химическо допълнение от страна на производителя, а не за естествен протеин, какъвто е.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД