С какво да заместим бялата захар

С какво да заместим бялата захарНеведнъж учените са акцентирали върху вредите за здравето, които носи консумацията на бяла захар, а също така и неведнъж са призовавали тя да се избягва. С какво обаче можем да я заместим, при това здравословно?
Мед
Медът е чудесен заместител на бялата захар, а освен това е и полезен за организма. Той укрепва сърцето, помага при настинка, кашлица или висока температура и пречиства кръвта, а консумацията му не предизвиква стомашни киселини или газове.
Хората, страдащи от хипертония, е препоръчително да консумират мед, тъй като той съдържа ацетилхолин, който увеличава притока на кръв към сърцето, като по този начин намалява кръвното налягане.
Медът лесно се разтваря в течности, може да се добавя към кафето или чая, вместо захар. С него също така могат да се подслаждат и десерти.
Сушени плодове
Сред най-популярните представители са фурмите, стафидите и сините сливи. Фурмите са чудесен източник на калий, желязо и витамин B, а също така са и богати на фибри.
За онези, които обичат да подслаждат храната си със захар, сушените плодове също имат решение - стафиди. Те са месести, сладки и дори съдържат част от хранителните вещества на гроздето.
При наличие на храносмилателни проблеми, е препоръчително да се консумират сушени смокини. Този плод е полезен за хората, които имат проблеми с астмата, а също така и при кашлица и простуда.
Сините сливи имат нисък гликемичен индекс и са богати на фибри, които помагат за поддържането на здрава храносмилателна система.
Сушените плодове могат да изиграят ролята на „спасителна лодка“, когато се появи силен апетит за нещо сладко. Те също могат да се добавят към храните, вместо захар.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД