Кожата на краката също има нужда от влага

Кожата на краката също има нужда от влагаЗа да се поддържа кожата на краката здрава и хубава, следва да се полагат и някои грижи за нея. Предлагаме ви основните такива:
Краката трябва да се потопят в топла вода за 10-15 минути, след което от тях да се почисти мъртвата кожа с пемза или гъба. Така ще се премахне грубата кожа. След това може да вземе една ваната отново с топла вода, като се добави чаена лъжичка масло от ший, след което краката да се подушат с кърпа. Накрая следва да се нанесе масло от ший върху тях, за да ги поддържа гладки и хидратирани.
Трябва да се нанася слънцезащитен продукт. През по-горещите дни краката рядко влизат в областите на кожата, които се нуждаят от защита.
През по-горещите дни краката следва да се потапят в студена вода за 15 минути, след което да се подсушат с кърпа. По този начин се облекчава подуването.
Кожата на краката също има нужда от овлажняване, точно както и останалата част от тялото. За да се поддържат краката меки и да се предотврати изсушаването и напукваните пети, следва редовно да се използва крем за крака, който да се нанася вечер и да се остави да действа през нощта – така ще бъде най-ефективен.
Препоръчително е да се използва допълнително кокосово масло – то има свойството да хидратира суха и загрубяла кожа. Подхранва кожните клетки и отстранява нечистотиите в кожата. Ако се нанесе вечер, след което се обуят памучни чорапи и се преспи така, на сутринта краката ще бъдат меки и красиви.
Ако краката се потят често, трябва да се потърсят обувки, изработени от материи, които им позволяват да „дишат“.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД