Вендузотерапия помага при кашлица и астма

Вендузотерапия помага при кашлица и астмаВъпреки че вендузотерапията е един не много популярен вече метод, тя може да донесе множество ползи за здравето - от облекчаване на болката до повлияване на респираторни нарушения.

Какво представлява вендузотерапията?
Вендузотерапията е древен китайски метод, при който се поставя чаша върху кожата и напрежението в чашата намалява – чрез топлина или засмукване. Целта е кожата и повърхностните мускули да се „привлекат“ и задържат вътре в чашата.
Понякога по време на самото засмукване, чашата може да започне да се движи, придърпвайки със себе си кожата и мускулите. Това се нарича вендузотерапия с приплъзване.
Методът се прилага върху определени акупунктурни точки на две болезнени части на тялото, – там, където тя е по-силна. Терапията има по-голям ефект при акупунктурните точки на задната част на тялото, поради лекотата, с която може да се прилага на гърба.
Вендузотерапията се основава на енергийните меридиани в тялото. От една страна, методът помага за подмладяването на определени меридиани и органи, които не функционират по най-добрия възможен начин. От научна гледна точка методът спомага активирането на лимфната система, подпомага кръвообращението и е полезно за дълбоко възстановяване на тъканите.

Процесът...
За вендузотерапията се използват стъклени чаши, въпреки че се в някои случаи се прилага и с бамбукови. Стъклените са оборудвани с клапа, която се прикрепя към малка ръчна помпа, която позволява на прилагащия метода да изсмуква въздух. Тя също така дава по-голям контрол над процеса на засмукване.
За да може чашата да се движи по-лесно по кожата, се използват масла, които са смесени с екстракти от медицински билки. Чашите се прилагат при стайна температура. Образува се триене посредством движещите се чаши, като по този начин се постига малко, но значимо количество топлина, особено ако се използва и загрято масло.
Чашите обикновено се оставят на място за период от 5 до 10 минути. Очаква се кожата да се зачерви, поради притока на кръв в третираните области. Чашата се премахва, като се задържа кожата от едната й страна, като по този начин навлиза въздух, а съдът се освобождава.

Кога вендузотерапията може да помогне?
Този вид терапия обикновено се препоръчва за лечение на болка, стомашно-чревни разстройства, заболявания на белите дробове – особено хронична кашлица или астма и парализа. Може да се прилага и при друг вид проблеми.
Методът не трябва да се прилага върху възпалена кожа, а също така и при висока температура, както и върху корема, ниската част на гърба по време на бременност. Чашите трябва да се местят само над месести части на тялото.
Вендузотерапията освобождава токсините в тялото, активира лимфната система, прочиства дебелото черво, активира и изчиства вени, артерии и капиляри, активира кожата, „изчиства“ стриите.
"Здравна поща", i


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД