Ухапванията от дървеници са опасни

Ухапванията от дървеници са опасниДървениците са насекоми, които живеят във всякакви мебели или в дрехите. Те се разпространяват чрез пълзене и могат да „замърсят“ много стаи в жилището или дори много отделни апартаменти в жилищните сгради.
Те също така могат да живеят и в куфари, кутии или в друг вид багаж, който се мести на различни жилищни сгради или хотелски стаи. Дървениците могат да живеят по дрехите ни и да „заразят“ друг човек, който носи дреха, в която те вече са налични.
Ухапванията от дървеници са опасниМалките насекоми хапят и смучат кръв от хората, като те са най-активни през нощта и нападат всяка област на кожата, до която имат достъп. Лицето, ръцете, вратът са сред най-обичайните зони, засегнати от тези ухапвания. Самото ухапване е безболезнено и неусетно.
Малки, плоски или релефни пъпки са сред най-честите признаци, които могат да се наблюдават. Вследствие на тях често се появява подуване, зачервяване и сърбеж. При разчесване засегнатите зони могат да се инфектират. Една от особеностите на тези ухапвания е, че те са по няколко в група.
Ухапванията от дървеница могат да бъдат незабелязани или сбъркани с ухапване от комар или друг вид обрив или състояние на кожата.
Тези насекоми имат жлези, чиито секреции могат да оставят миризми, а също така могат да се наблюдават и тъмни феклани петна върху чаршафите, както и около местата, които обитават. Не е категорично доказано, че дървениците носят инфекциозни микроби.
По-голяма част от ухапванията от дървеници не са опасни. Единствените по-сериозни последствия са остра алергична реакция.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД