Зелениката пречиства кръвта

Зелениката пречиства кръвтаЗелениката е билка, чийто надземни части, се използват като съставна част на различни лекарства.
Въпреки сериозните опасения, относно безопасността при употребата й, зеленика се използва за подобряване на "здравето на мозъка" - увеличава кръвообращението в мозъка, поддържа метаболитните процеси, повишава умствената продуктивност, предотвратява нарушенията, свързани с паметта и концентрацията, както и ранното стареене на мозъчните клетки.
Зелениката се използва, също и за лечение на диария, вагинални течения, възпаление на сливиците, болки в гърдите, високо кръвно налягане, болки в червата и подуване, зъбобол и задържане на вода (оток).
Смята се, че билката повлиява добре възстановяването на рани, имунната система и пречиства кръвта.
Едно от веществата, съдържащо се в зелениката, наречено винкамин, се превръща по лабораторен път, в съединението винпоцетин, който от своя страна се продава като хранителна добавка.
Билката може да предизвика странични ефекти като гадене, повръщане и други стомашни и чревни симптоми.
Твърде големите количества могат да доведат до много ниско кръвно налягане.
Затова преди консумацията на билката под една или друга форма е необходимо да се направи консултация с компетентно лице.
Зелениката не е безопасна за употреба от хора с ниско кръвно налягане, страдащи от запек, както и в комбинация с определени лекарства за лечение на съпътстващо заболяване.
Подходящата доза на зелениката, зависи от няколко фактора, като например възрастта на пациента, общото му здраве, както и моментното физиологично състояние като бременност и кърмене.
Имайте предвид, че природните продукти не винаги е задължително да са безопасни и дозите са важни.
Бъдете сигурни, че следвате съответните насоки върху етикетите на продуктите и се консултирайте с  фармацевт или лекар или друг медицински специалист, преди да започнете консумацията на билката.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД