Когато сексът с партньора куца...

Когато сексът с партньора куца...Сексът е една от физиологичните потребности на организма, която, поне от време навреме, трябва да се удовлетворява. Не е нужно да се отказваме от тази естествена функция, особено когато имаме партньор до себе си. Но какво да направите, ако дори не помните кога за последното сте правила секс с любимия? Нека всъщност да започнем с нещата, които не трябва да се правят, защото няма да доведат до желания резултат.
Не си променяйте имиджа
“Ако той не ти обръща внимание, промени си прическата, грима, дрехите!
Така той ще те види в нова светлина!” - това е един от най-често срещаните приятелски съвети. Наистина вие ще станете други, но за колко време!? Всяка жена може лесно да боядиса косата си и да се подстриже, но никак не е толкова лесно да стане друг човек. И защо тя трябва да се променя!? За да задоволи мъжките прищевки?! Това може да доведе до някаква промяна в отношенията, но за твърде кратко време.
Откажете се от претенциите
Много жени, в отчаянието си, започват да изискват :”Ти си ми съпруг, ти си длъжен! Аз се занимавам с домакинството и правя всичко за теб. А ти какво правиш за мен?” Разбира се, понятието съпружески дълг никога не е изгубвало своята значимост, но когато то не се спазва, с настойчивите изисквания няма да се постигне нищо конструктивно.
Следователно, трябва да с търси компромис. Как да го постигнете?
Ето няколко препоръки:
Опитайте се да разгледате ситуацията под друг ъгъл. Ако искате мъжът ви да изпълни вашите изисквания, вие какво ще му дадете в замяна? Може би вие смятате, че правите твърде много за вашите отношения, а съпругът ви трябва да се напряга “в името на любовта”? А ако той е на мнение, че прави много, а вие не изпълняват неговите желания?
Опитайте се да установите емоционален контакт. Не с ултиматуми, големи изисквания, а просто с проява на внимание и загриженост. Постарайте се да си поговорите откровено, помолете съпруга си да изрази своето мнение честно и открито (какво иска от вас, от какво е недоволен и т.н.).
Изслушвайте съпруга си. Проявявайте разбиране и го изслушвайте до края. Обсъждайте всичко казано от него откровено - какво можете да изпълните от неговите желания и какво не можете. Компромисът означава, че вие не ставате нов човек, не променяте своите навици, а мъжът ви не жертва нищо в името на вашите отношения.
Проверете до какво степен съвпадат вашите възможности. След като сте се договорили с мъжа си да изпълните някои негови желания, обсъдете вашите потребности. Но не под формата на ултиматум (“Ти си длъжен да ме задоволяваш три пъти дневно и точка!”), а с мек тон (“На мен ми се иска три пъти дневно, но аз разбирам, че ти може би имаш други желания. Но веднъж на половин година е твърде рядко!”).
Този разговор се води трудно. Много е сложно да се разговаря на подобна тема без упреци и обвинения. Понякога страстите са толкова накипели, списъкът с претенциите - толкова голям, а крясъците на съпругата толкова силни, че двамата партньори просто не могат да разговарят. В тези случаи е по-добре да се потърси помощ от семеен психолог.
Ако проблемът е физиологичен, трябва да се потърси помощ от лекар. Но, за да накарате мъжа си да направи това, вие трябва да установите с него емоционален контакт и да си изградите пълно доверие.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД