Дом за възрастни "Богоявление" предлага отлични условия и 24-часова грижа

Дом "Богоявление"Старозагорският дом за възрастни хора "Богоявление" е създаден през 2007 г. Най-напред той се намира на ул. "Майор Кавалджиев" 147. Отскоро социалното заведение е в нова сграда в кв. "Самара". То се помещава в красиво боядисана и изцяло реновирана къща, отговаряща на всички съвременни условия за този тип институции. Мястото е спокойно и тихо, но в същото време с отлични комуникационни възможности. Сградата е с външна топлоизолация, с двор и висока ограда. В помещенията има всички удобства за възрастните обитататели.
Във всяка стая, освен легла, са сложени висока и подходяща за хранене маса, персонални скринове, шкафове, гардероб, телевизор. Към всяка от стаите има санитарен възел с баня и тоалетна. Домуващите в стаята са подбрани по възраст и общо здравословно състояние. Помещенията са добре отоплени през зимния сезон и светят от чистота.
На хората от третата възраст ежедневно се осигурява питателна и вкусна храна на кетъринг. Менюто е съобразено със здравословното им състояние.
Иван СтоевВ "Богоявление" на домуващите е гарантирано 24-часово санитарно и медицинско обгрижване - хранене при нужда, къпане, бръснене, подстригване, рехабилитация, както и 24-часов надзор. В зависимост от броя на домуващите персонал от 6-7 души, сред които медицинска сестра, рехабилитатор, санитари, е непрестанно на разположение на хората тук, обясни собственикът на дома Иван Стоев.
Капацитетът на социалното заведение е 33 души и в момента няма нито едно незаето легло. Приемаме и лежащоболни, които обаче не са в тежко терминално състояние. Имаме си домуващи, които са при нас от самото създаване на дома. За нас най-показателен факт за качеството на работа са отзивите на обитателите и на техните роднини. Досега не сме получили критика от никой. Хора и от други градове се ползват от услугите на нашия дом. Преди време син доведе при нас баща си. Човекът живеел сам на село. Дядо Стойко е бивш летец, на 96 г. е и е най-възрастният обитател на дома    Синът искал да има постоянно наблюдение над него и затова ни потърси. Толкова добре му се отразява престоят тук, че качи за няколко месеца десетина килограма. Много е доволен старецът, сподели Иван Стоев.
В момента подготвяме за летния сезон градинката край къщата. Ще я озеленим, ще сложим пейки и тя ще стане приятно място за разходка и почивка навън. Иначе, на нашите обитатели не е позволено да напускат къщата без придружител от нашия персонал или без някой от близките си. Това се прави от съображения за тяхната сигурност, казва г-н Стоев. С грижа за удобството и движението на възрастните хора са и всички останали необходими за тях допълнителни средства като инвалидни колички, проходилки и др. На лежащоболните са осигурени антидекубитални дюшеци.  
Освен че предлага домашен уют, отлични битови условия на живот и обслужване на високо ниво, дом "Богоявление" се отличава от конкурентите си с изключително атрактивни цени.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА 

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД