Когато краката миришат...

Когато краката миришат...Един от най-неприятните и смущаващи проблеми са миришещите крака. Дори когато се мият редовно, свалянето на обувките на чуждо място си е истински кошмар, тъй като малко след измиването неприятната миризма отново се е върнала.
И за този толкова неприятен проблем има решение. Но нека първо хвърлим един поглед на причините, които карат краката да миришат.
Когато цял ден човек е на крак и в буквален смисъл, мускулите на стъпалата и краката му се напрягат, работят и оттам често прегряват. Изпотяването е естествена охлаждаща реакция на тялото. Потта, която се отделя, в най-голямата си част - около 98% - е вода, като останалите проценти се допълват от соли, хормони, киселини и други микроелементи.
В обичайно състояние те също нямат аромат, но когато се окажат в контакт с кожата или дрехите, когато си взаимодействат с бактериите по повърхността, те водят до появата на миризма.
Невинаги краката миришат лошо, когато са изпотени - в най-голяма степен това зависи от намиращите се по повърхността на кожата бактерии, които се оказват в пряк контакт с освободената пот.
Затова ето какво може да направите, за да решите проблема с миришещите крака завинаги:
Като за начало, макар и да звучи банално, от особено значение е редовното миене на краката. Поне веднъж трябва да измиете ходилата си, дори ако сте прекарали целия ден у дома и не сте се напрягали особено. За целта използвайте топла вода и сапун, за предпочитане дезодориращ. От особена важност е пълното подсушаване на краката, защото там, където остане влага, бактериите се размножават!
Следва нанасянето на салицилов прах, обработката на краката с талк и аерозол за крака. Именно в дезодорантите се съдържат добавки, които ефикасно унищожават бактериите и възпрепятстват появата на миризма.
Чорапите, които носите, също са от значение. Трябва да избирате такива, които са изработени от естествени материали, и да ги сменяте всеки ден. Тези, които са изработени от синтетични материи, не позволяват на краката да дишат и водят до появата на миризма.
На обувките също трябва да се обърне внимание. Най-добре е те да са от естествена кожа и отвътре и отвън.
Ако се придържате към тези прости правила, един ден ще усетите, че проблемът миризливи крака е решен и при вас.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД