Услугата "Спешно здравно досие" вече функционира у нас

Услугата "Спешно здравно досие" вече функционира у нас Продуктът „Спешно здравно досие”, реализиран от Българска асоциация на пострадалите при катастрофи, МЗ и Българската пациентска организация, вече е достъпен за всички. Това каза Владимир Тодоров, председател на УС на Българска асоциация на пострадалите при катастрофи.
Това е един продукт, който спасява човешкия живот при пътни инциденти, каза още Тодоров.
В България между 60 и 80 души, всяка година загиват, заради липса на важна медицинска информация в първия "златен час" след катастрофата, посочи той.
В „Спешното здравно досие” са включени 13-те най-важни медицински показатели като алергии, кръвни групи, прием на лекарства, наличие на пейсмейкър, наличие на диабет, телефон на близки, както и декларация за донорство, допълни той.
Цялата тази информация се качва на една карта - пластика, а специални стикери на задното стъкло на автомобила обозначават, че пътниците ползват услугата. При пътен инцидент, тази информация ще помогне на лекарите, особено ако човек е в безсъзнание, каза още Тодоров.
Всеки желаещ да се възползва от услугата може да попълни личните си медицински данни на интернет адрес - ehelp.bg и до 48 часа, неговата карта ще бъде активирана. Готовата пластика, както и стикерите, се издават от офисите на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.
За поддържането на услугата има годишна такса от 19,90 лв, като, по всяко време информацията в профила може да се допълва и актуализира. За момента продуктът е реализиран само на територията на страната. За всички желаещи да разполагат с медицинските си данни и в чужбина, е разработена услугата „Разширено здравно досие”, в която може да се съхранява цялата медицинска история – изследвания, рецепти и рентгенови снимки. Отивайки в чужбина, при нужда, тези изследвания и тези рецепти могат да бъдат отворени и видени отвсякъде, допълни Тодоров.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД