Храните, които оцветяват зъбите

Храните, които оцветяват зъбитеАко искате перфектна усмивка и красиви бели зъби не е необходимо задължително да прибягвате до услугите на стоматолог. Можете да го постигнете лесно като избягвате консумацията на следните седем храни, които оцветяват зъбите ви.
Ягодите са сочни и питателни плодове. Те са предпочитан плод за закуска или различни десерти, но техните богато оцветени пигменти се задържат по емайла на зъбите. С наслагаването си те придават на зъбите нежелан оттенък.
Цвеклото е много полезно и вкусно, но и знаем колко трудно е премахването му при контакт с дрехите ни. По същия начин влияе и върху зъбите ни. Не е необходимо да го изключите изцяло от храненето си, но е желателно след консумирането на храни, имащи в състава си цвекло, да измиете зъбите си веднага след хранене.
Едва ли някой би предположил, че бисквитите също имат оцветяващ ефект върху зъбите. Това се дължи на продуктите, използвани в състава им. Много от тях съдържат рафинирани въглехидрати, които се превръщат в захари и имат вредно влияние върху усмивката ни.
Балсамовият оцет има голям процент наситени киселини и е силно пигментиран, което съвсем не е добър факт за зъбите. Опитайте се да ограничите приема му. Прибавянето му за овкусяване на дресинги е приемливо, тъй като някои зеленчуци като марулята, създават бариера и не позволяват на оцета да оцвети зъбите.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД