Как да преборим схващанията на краката

Как да преборим схващанията на кракатаСхващанията на краката са сред най-често срещаните мускулни проблеми. Те представляват болезнени контракции в долната част на крака, които водят не само до дискомфорт, но и до общо намаляване на кондицията. Макар че продължават само няколко минути и не са особено сериозен от медицинска гледна точка проблем, тези крампи създават дискомфорт. Хубавото е, че можем да намалим риска от тях – например чрез някой от посочените по-долу начини.
Повече храни, богати на минерали
Един от най-лесните начини да разредим случаите на схващания е като включим в диетата си повече храни, богати не само на калий, но и на калций и магнезий.
Тези минерали помагат за облекчаването на стреса върху мускулите и спират контракциите. Някои от най-подходящите храни са варените картофи и зърнените закуски от трици. Колкото до плодовете, ако искаме да се отървем от проблема с крампите, е добре да наблегнем на бананите.
Умерени физически упражнения
Упражненията, които подозираме, че може да са довели до това състояние на краката ни, трябва да бъдат прекратени веднага. Това може да е всеки вид физическа активност, която сме правили. Някои пози на спане също предизвикват схващания. Ако усетим крампа в крака, докато спим, трябва веднага да променим позата си.
Магията на горещата баня
Горещите душове могат да доведат до отпускане на мускулите като ограничат напрежението върху тъканите. Всичко, което трябва да направим, е да се потопим в топлата вода за 15-20 мин. Това не само ще даде мигновени резултати по отношение на болката, но ще ограничи и подуването, ако има такова.
Ползите от разтягането
Разтягането е една от онези физически дейности, които помагат за ограничаването на схващанията на крака повече от всичко друго. Важно е обаче да се разтягаме бавно, за да не се стигне до някаква контузия. Рязкото разтягане може да доведе до разкъсване на мускулни влакна, затова трябва да се избягва. Само с десетина минути разтягане на ден ще получим осеузаеми резултати.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД