Децата между 2 и 4 години - не повече от един час на ден пред екрана

Децата между 2 и 4 години - не повече от един час на ден пред екранаДецата в предучилищна възраст, които гледат телевизия не повече от един час на ден, спят 22 минути повече всяка нощ или почти 2,5 часа на седмица повече от тези, които гледат телевизия повече от един час на ден.
Проучването, публикувано в "Sleep Health Journal", разкрива, че ежедневното гледане на телевизия повлиява на качеството и продължителността на съня, които са били измервани от специално устройство, носено от децата на китката като часовник. Има данни, че децата, които гледат телевизия по-продължително, са склонни да спят повече през деня, но това не компенсира нощния сън.

Прочети още...

Килограмите се топят с карфиол

Килограмите се топят с карфиолОпитвате се да премахнете излишъкът от килограми - време е да напълните хладилника с карфиол. Този нискокалоричен зеленчук е беден на въглехидрати, затова е идеална храна за всички онези, които искат да отслабнат.
Богат е на влакна, а това помага за храносмилането, без да предизвиква подуване. Освен това карфиолът е добър източник на Омега-3 киселините, които увеличават имунитета, подобряват резистентността на инсулина и излъчването на хормона лептин, който регулира телесната маса и подобрява метаболизма.

Прочети още...

Прекъсването на съня е по-вредно от безсънието?

Прекъсването на съня е по-вредно от безсънието?Честото събуждане по време на сън може да се отрази много по-негативно на настроението на човек, отколкото липсата на сън изобщо. Това се казва в проучване на медицинския университет "Джон Хопкинс" в Балтимор, цитирано от британския в. "Индипендънт". Учените са изследвали поведението на 62 души в продължение на три вечери. Те са били разделени на три групи с различни условия на сън. Първата група е била подложена на принудително будене, втората е трябвало да си ляга късно, а третата е спяла, без да бъде притеснявана.

Прочети още...

Небалансираното хранене подрива детството

Небалансираното хранене подрива детствотоДецата и подрастващите се нуждаят от здравословно хранене, което е необходимо за техния растеж и развитие. Небалансираното хранене в тези години е причина за проява на редица заболявания както в детска, така и в зряла възраст. Момчетата се нуждаят от повече калории, отколкото момичетата, а и белтъчните потребности при момчетата са по-високи. Препоръчително е
да преобладава белтъкът от животински произход
- мляко, месо, риба, яйца, с които се внасят необходимите за растежа есенциални аминокиселини.

Прочети още...

7 евтини храни, които предпазват от инфаркт

Здравословният начин на живот може значително да намали риска от сърдечен удар

7 евтини храни, които предпазват от инфарктХраната играе важна роля в това да се предпазите от инфаркт.
Лекарите препоръчват включването на прости и достъпни продукти във вашата диета, които ще ви помогнат много.

Зеле
Зелето е богато на минерали и витамин К, което подобрява съдовата функция.

Пълнозърнести храни
Диетичните фибри намаляват нежелания LDL холестерол, което прави кръвоносните съдове по-еластични. Три порции пълнозърнести храни на седмица могат да намалят сърдечния риск с 22%.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД