Фестивал на здравето организират в Стара Загора

Фестивал на здравето организират в Стара ЗагораВторото издание на фестивала "Здравей, здраве" ще се проведе на 13-14 октомври в НЧ "Св. Климент Охридски 1858" от 9.30 до 18.00 часа. То се организира със съдействието на Община Стара Загора.
Фестивалът популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве като използва ресурсите на Стара Загора и за Стара Загора. Той цели да се информират хората и да се провокира интерес към здравословния начин на живот, да се представи широка гама от естествени начини на възстановяване на здравето, за предотвратяване на заболявания.

Прочети още...

Мъжете след 50 следва да са бдителни към уринирането си

Мъжете след 50 следва да са бдителни към уринирането сиСамонаблюдавайте се и не подценявайте оплаквания като често уриниране, трудност при започване, болка и парене, отслабена и неописваща дъга струя, отделяне на урината на капки! Това ще ви препоръча всеки уролог, както и ежегодна профилактика на простатата. Камъни в мехура, инфекции в пикочната система или бъбречно увреждане са само част от евентуалните проблеми, които могат да възникнат в резултат на смущения в уринирането.

Прочети още...

3 хирургични метода спират пристъпите при епилепсия

3 хирургични метода спират пристъпите при епилепсияТри оперативни метода за мозъчна хирургия вече могат да помогнат за намаляване или пълно преустановяване на пристъпите при пациенти с епилепсия, които не се повлияват от медикаментозно лечение. Те могат да бъдат приложени при голяма част от хората с резистентна форма на болестта, които са около 25% от всички засегнати, посочва проф. д-р Мемет Йозек от Департамента по педиатрична неврохирургия на Медицинския факултет към Университета Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar (Турция). Специалистът подчертава, че преустановяването на пристъпите е особено важно в детска възраст, за да се предотврати изоставане в развитието на малките пациенти.

Прочети още...

По-безвредни ли са електронните цигари?

По-безвредни ли са електронните цигари?Британски учени активно се занимават с изследването за вредите и ползите от електронните цигари и дали наистина те са по-безвредни от обикновените тютюневи изделия.
Изследователите успяха да установят коя е основната причина, поради която много пушачи прибягват до електронните цигари, съобщава Zdrave.to.
Отговорът се крие във вкусните и ненатрапчиви ухания, смятат учени от Центъра за изучаване на наркотичните зависимости в Глазгоу, Шотландия.

Прочети още...

Дом за възрастни хора "Света Богородица" осигурява висок стандарт, приятна атмосфера и домашен уют

Дом за възрастни хора "Света Богородица" осигурява висок стандарт, приятна атмосфера и домашен уютСтарозагорският частен дом за възрастни хора и лица с физически увреждания "Света Богородица" се намира в западната част на Сърнена гора на територията на Старозагорски минерални бани.
От години той осигурява домашен уют, спокойствие, внимание, професионална медицинска грижа и не на последно място човешка топлина на възрастните и болни хора.
Дом "Света Богородица" предоставя 24-часова грижа от екип специалисти за възрастните хора, медицинско наблюдение и рехабилитация. Също така хигиена и пералня. Храненето се осигурява чрез кетъринг, според индивидуалните предпочитания на домуващите.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД