Храни, които осигуряват манган

Дори само няколко парченца ананас дневно, доставят немалко количество манганМагнанът е важен минерал, тъй като неговият недостиг е свързан с постоянна болка в ставите, влошаване на    костите, проблеми с плодовитостта при мъжете и жените. Здравните експерти препоръчват балансиране на нивата на манган при жените за облекчаване на предменструалния синдром. За да се набави манган, може да се консумират някои храни.
Половин чаша сушени кайсии осигурява значително количество манган, който насърчава цялостното здраве. Сушените кайсии балансират сърдечния ритъм, повишават    имунитета, засилват метаболизма и насърчават доброто функциониране на мозъка.

Прочети още...

Алцхаймер и сънна апнея като "Яйцето и кокошката"

Алцхаймер и сънна апнея като "Яйцето и кокошката"Сънната апнея е сравнително често срещана болест, която се характеризира с повтарящи се епизоди на частично или пълно колабиране на горните дихателни пътища по време на сън с продължителност 10 или повече секунди. То е свързано с ограничено или пълно прекъсване на дихателния поток към долните дихателни пътища, което може да бъде животозастрашаващо.
Повечето хора със сънна апнея не получават диагноза или я получават много късно. Според американската асоциация на хората със сънна апнея, по неофициална информация, засегнатите в САЩ са около 22 млн. души.

Прочети още...

Сребърната вода е естествен антибиотик

Сребърната вода е естествен антибиотикСребърна вода или колоидно сребро е разтвор, който съдържа частици от суспендирано сребро. То се е използвало като антисептично и противовъзпалително средство в продължение на няколко века. Днес то е леснодостъпно и може да се използва като средство за подобряване състоянието на кожата и косата.
Сребърната вода е естествен антибиотик с антимикробни и антибактериални свойства. Тя успява да елиминира всички видове бактерии, инфекции и микроорганизми. Розовото око и ухо например са причинени от вирусна и бактериална инфекция, а използването на колоидното сребро има бързо действие върху инфекциите и бактериите, като ги елиминира.

Прочети още...

Не упреквайте за всичко пролетната умора!

Не упреквайте за всичко пролетната умора!Пролетта вече е тук и температурите постепенно се покачват. Новият сезон се слави с това, че носи умора, но ако тя продължава по-дълго, трябва да вземете мерки, защото може да е продиктувана от сериозен проблем. Ако сте си легнали рано, но се будите с главоболие и едвам отлепяте глава от възглавницата, ако изпитвате затруднения в извършването на ежедневните си дейности и ви липсва концентрация, ако се прозявате и

нямате желание за разходка на чист въздух

Прочети още...

Необходимата дневна доза витамин D e 5 мг

Необходимата дневна доза витамин D e 5 мгСпоред последните проучвания близо 80% от европейците страдаме от недостиг на витамин D. И въпреки, че през лятото у нас има достатъчно слънчеви лъчи, чрез които го синтезираме, при начина на живот, който водим на закрито, липсата на движение навън, се създават условия за неговия дефицит.
Витамин D се отделя в човешкото тяло

в отговор на излагането на слънчевите лъчи

но може да бъде осигуряван и чрез храната.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД