Добавете желязо към вашето меню

Добавете желязо към вашето менюАко страдате от липса на енергия, ако редовните ви посещения във фитнеса са намалели и все отлагате във времето идеята си да минете на нова по-здравословна диета, то има начин сами да си помогнете. Просто трябва да добавите желязо към вашето меню и то ще ви даде огромен тласък, карайки ви да се чувствате по-енергични и щастливи.

Желязо в диетата си можете да добавите, ако консумирате достатъчно храни, богати на този минерал като червено месо, миди, пуешко, тофу, спанак и бобови растения.

Прочети още...

Как да живеем по-дълго?

Как да живеем по-дълго?Да живееш 90 или 100 години не е често срещано явление. Продължителността на живота зависи от изключително много фактори - генетична предразположеност, начин на живот, хранене, средата, в която живее човек, и т.н.
Последни проучвания добавят още няколко фактора, които определят продължителността на живот. Един такъв определящ фактор е размерът на тялото - височина и килограми. Тези характеристики оказват влияние повече при жените, отколкото при мъжете.

Прочети още...

Не рискувайте с избора на бельо!

Не рискувайте с избора на бельо!Всеки ден мислите какво да облечете. Подбирате внимателно цветовете и материите на дрехите си, за да изглеждате перфектно във всяка ситуация през напрегнатото ежедневие. А отнасяте ли се със същата стриктност и към избора на бельо?
Бельото може да запази здравето в интимната ви област, но също така може и да го влоши. Затова е важен изборът, който правите.

Прочети още...

Как да пришпорим метаболизма?


Тренирайте с малки тежестиОпитвате да отслабнете от доста време, но не успявате. Или най-после успявате, но бързо връщате първоначалните килограми, въпреки че спазвате всички правила и не прекалявате с хапването след диетата. Възможно е за всичко това да е виновен метаболизмът.

Обмяната на веществата (метаболизмът) може да бъде забавена или по-бърза, което въздейства и върху теглото. Вероятно ви се е случвало да завиждате благородно на познати, които похапват обилно и не пълнеят? Причината е, че имат бързо изгаряне. Добрата новина е, че има начин да се повлияе на метаболизма.

Прочети още...

Рибата се нарежда сред най-добрите антидепресанти

Рибата се нарежда сред най-добрите антидепресантиХората, които ядат много риба, е по-малко вероятно да бъдат депресирани, показва ново проучване на китайски учени. Мъжете, чиито хранителен режим е богат на риба, намаляват риска от депресия с една пета (20%), докато жените намаляват опасността с 16 на сто.
Изследователите предполагат, че омега-3 мастните киселини, съдържащи се в рибата, могат да променят структурата на мозъчни мембрани.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД