Хапвайте свинско, ако планирате бебе

Хапвайте свинско, ако планирате бебеХранителните вещества, които се намират в червеното месо, могат да изиграят важна роля за плодовитостта и цялостното здраве при мъже и жени, които планират бременност, обясняват експерти.
Червеното месо често е спрягано за верен помощник на двойките, решили да имат дете. Сега обаче има и научни доказателства, които потвърждават тези твърдения, споделят специалистите от The Meat Advisory Panel - група здравни професионалисти, които предоставят независима и обективна информация относно червеното месо.
Редица проучвания установяват недостиг на селен при някои репродуктивни проблеми като стерилитет както при мъжете, така и при жените, спонтанен аборт, прееклампсия, забавен растеж на плода, преждевременно раждане, гестационен диабет и акушерска холестаза.
Свинското месо е чудесен източник на селен, а повишените му нива при възрастни могат да спомогнат за нормалната репродукция.
Когато става дума за зачеване и плодовитост, един от важните витамини е витамин B6, тъй като той допринася за нормалната хормонална активност. Той също се съдържа в червеното месо. Препоръката на специалистите е да се консумира до 500 г сготвено червено месо за седмицата, което се равнява на 4-5 месни ястия. В това число влизат свинско, говеждо, агнешко, шунка и бекон.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД