Горчицата облекчава астма

Горчицата облекчава астмаГорчицата е подправка, приготвяна от семената на растението синап. Редица фактори я превръщат в здравословна храна, но малко от тях са известни.
Апетитната смес изобилства от каротини, зеаксантини и лутеин, витамини А, С и К. Всички тези компоненти са антиоксиданти, които забавят процесите на стареене.
Горчицата спомага загубата на излишни килограми. Семената, от които се приготвя, са истинска съкровищница ва В-комплекс витамини като ниацин, тиамин, рибофлавин и др. Тези съединения ускоряват метаболизма, което винаги е търсен ефект при желание за отслабване.
Консумацията й облекчава симптомите на астмата, тъй като съдържа селен и магнезий. И двата компонента - притежават завидни противовъзпалителни свойства. Ако се приема с мярка, спомага за контрола над симптомите на астма, простуда и грип.
Предпазва дори и от развитието на стомашно-чревни туморни формации. Семената на синапа съдържат фитостероли и други фитонутриенти, които предотвратяват или поне забавят развитието на ракови образувания в тази област.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД