Българите доволни от здравето си

Българите доволни от здравето сиНад 70 на сто от българските мъже и 63 на сто от жените у нас са доволни от здравето си. Това показват най-новите данни на Евростат за самооценката на здравословното състояние на гражданите над 16 години.
Според анкетата с добро здравословно състояние са 70% от българите, 20% го определят като задоволително, а останалите 10% се оплакват от болести. По-голямата част от хората с добро здраве очаквано са тези с високи доходи и висока образователна степен.
По този показател се доближаваме до европейските нива - и в останалите страни от ЕС хората, които оценяват здравето си като добро или много добро, са около 70% от анкетираните.
Най-доволни от здравето си са ирландците и швейцарците, а най-ниска оценка на състоянието си дават гражданите на Литва и Хърватия.
Според европейската статистика един на всеки трима граждани на ЕС страда от здравословни проблеми, а с увеличаването на възрастта възприемането на здравния статус се приема по-често отрицателно.
Най-разпространената причина за смъртност сред мъжете и жените в ЕС са проблемите са сърдечните заболявания - на 100 хиляди души население - средно 338 мъже и 188 жени в ЕС умират от болести на сърцето. У нас заради проблеми със сърцето умират 413 мъже и 232 жени на всеки 100 хиляди души население.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД