Хората, които гледат драматични филми, са по-добри

Гледането на тъжни филми създава съпричастностЗа да се разбере защо някои обичат да гледат тъжни и драматични филми, изследователи от Южна Корея анкетират 165 доброволци.
Въпросите към участниците са свързани с чувствата им преди, по време на и след края на драматичен филм. Участниците е трябвало да обяснят и малките детайли от филма, които са им направили най-голямо впечатление. Според изследователите хората, които предпочитат филмовия жанр драма, разбират света и заобикалящата ги реалност много по-добре.
Емоциите, като тъга, жалост и мъка, помагат за обработването на получена информация много по-точно и бързо. Това, от своя страна, помага за личностното изграждане и изграждането на пълна представа за реалния живот.
Драматичните филми обикновено изграждат сюжети, изпълнени с нежност и любов, а не отмъщение или неприязън, което също допринася за предпочитането на жанра и изграждането на определени черти от характера, смятат специалисти.
Някои експерти смятат, че гледането на тъжните филми създава съпричастност с останалите, особено в трудни ситуации.
По-голям процент от участниците в проучването са от женски пол, но изследователите не смятат, че има коренна разлика на възприятията при представителите на силния пол, поради вродената нагласа към съпричастност и тъга във всеки.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД