Какъв нос е модерен сега?

Това са днешните тенденцииСпоред един от водещите пластични хирурзи на Ню Йорк д-р Константин Васюкевич, професор в Медицинския колеж "Албърт Айнщайн", носът е онази част от човешкото лице, която най-много се влияе от модата. Това е така, защото носът в голяма степен определя общият облик и излъчването. А харесваните облик и излъчване се менят най-вече съобразно промяната в социалната роля на хората, т.е. кой е типът човек, приеман като положителен, успешен, а от там и като красив.
Във времето на Мерилин Монро, в следвоенното кино актрисите красавици по правило са ако не с чип нос, то с много къс и по възможност по-топчест такъв. Този нос придава мило, лековато и наивно излъчване, тип добрата домакиня, отдадена на дома, мъжа и децата.
В съвременния свят този тип излъчване отдавна не се приема като бонус и в клиниките по пластична хирургия просто не се поръчва. Това не е успешният тип жена не само за кариера, но и за сериозна връзка - в повечето случаи съвременният мъж не се отнася сериозно към дама с такова излъчване, причислявайки я само към подходящите за мимолетна свалка или вечер в дискотеката.
Най-често при пластичните хирурзи дамите искат нос с нормална дължина и с характер, допълващ хармонията на останалите черти на лицето. Търси се не типаж, а хармонична уникалност. Д-р Васюкевич илюстрира тенденциите днес с образа на снимката.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД