Малините са магия срещу бръчките

Малините са магия срещу бръчкитеБогати на витамини, антиоксиданти и фибри, малините са вкусен плод с много здравословни ползи. Дали ще ги добавите в някоя рецепта, ще ги ядете сурови или ще сложите охладени малини към питието си, всичките им форми гъделичкат вкусовите ви рецептори и благоприятстват доброто здраве.
Помагат за отслабване
Тези плодове са с високо съдържание на фибри и манган. Фибрите помагат за забавяне на храносмилането, така че ще се чувствате сити по-дълго време.
Мангановият минерал поддържа метаболизма на високи темпове и по този начин гори мазнини. Ако се надявате да отслабнете, малините може да се окажат най-добрият естествен вариант.
Намаляват бръчките
Малините действат като магия на бръчките. Могат да се използват като естествена маска за лице. Също така предпазват кожата от слънчевите лъчи. Антиоксидантната сила, идваща от съдържащия се витамин С, ефективно намалява старческите петна и обезцветяването. Като заглаждат малките бръчици, малините помагат да възвърнете... ... младостта си. От малините може да се направи чудесна маска за лице, от която кожата ви да заблести - трябва само да смесите една чаша пълномаслено кисело мляко и 2 чаши пресни малини. Миксирайте сместа, докато не стане хомогенна. Сложете маската върху цялото си лице за около 15 минути. След това измийте с хладка вода.
Защитават от макулна дегенерация
Малините са магия срещу бръчкитеТри порции малини на ден могат да се окажат брилянтни естествени средства срещу макулна дегенерация. Макулната дегенерация е свързано с възрастта медицинско състояние, което се отразява върху зрението. Това води до увреждане на зрението в средата на зрителното поле. Можете да добавите тези плодове към сутрешната си каша или обедното мляко. Можете да променяте вкуса и вида на зелената салата с шепа от пресни малини и да добавите балсамов оцет. Можете да смесите замразените малини с пълна лъжица мед и малко ванилово соево мляко и след това да замразите тази смес за 20 мин.
Предотвратяват инфекции и рак
Малините са отлична антиоксидантна храна, която съдържа елагова киселина. Малините ефективно спират нежелано увреждане на клетъчните мембрани и по този начин неутрализират свободните радикали. Освен уникални антиоксидантни свойства, те притежават и антибактериални. Това незабавно намалява свръхнарастването на някои бактерии и гъбички в организма. Този растеж често води до различни вагинални инфекции и понякога дори и до синдрома на дразнимото черво.
Нещо повече, скорошни проучвания сочат, че малините може да имат предпазни свойства срещу рак. Някои проучвания са били направени върху животни и са заключили, че малините имат потенциала да възпрепятстват разпространението на раковите клетки и туморни образувания.
Притежават висока хранителна стойност
Освен изключителното съдържание на фитохранителни вещества, малините са богати на традиционни хранителни вещества, предимно на антиоксиданти и витамини от В групата. Както споменахме по-рано, малините са отличен източник на магнезий и витамин С, два важни антиоксидантни хранителни вещества, които предпазват тъканите на организма от свързани с кислород щети. Малините са добър източник на рибофлавин, ниацин, фолиева киселина, магнезии калий и мед. Когато се свържат със силен В витамин и минерално съдържание, малините са обозначават като отлични диетични фибри.
В полза на женското здраве
Някои изследвания доказват, че малините са полезни за жените. Те са ценни за бременни жени, както и за кърмещи майки. Листата на малините могат да бъдат използвани за билкови чайове, които облекчават гаденето, намаляват болката и помагат при раждането. За кърмещите майки малиновият чай или яденето на този плод ще увеличи кърмата.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД