В сряда живеем най-здравословно

В сряда живеем най-здравословноДо интересно заключение са достигнали група британски изследователи. Според популяризираната от тях теза, всяка сряда човечеството живее малко по-здравословно в сравнение с всички останали дни през седмицата.
Всяка сряда, дори несъзнателно, хората спазват най-голяма част от препоръките за здравословен живот. Напълно забравени са характерните за уикенда навици - преяждане, препиване, излежаване и мързелуване.
В сряда хората спят по около 8 часа през нощта, консумират и пет порции плодове и зеленчуци в рамките на деня, сочат заключенията на изследователите.
Всеки пети човек отива на фитнес в сряда, продължава публикацията, като в останалите дни от седмицата броят на спортуващите е далеч по-малък.
Най-трудно за обяснение е може би обстоятелството, че в сряда най-голям брой от хората, които редовно обръщат по няколко чаши алкохол в края на работния ден, не близват. Алкохолът се оставя за следващия ден или просто се избягва като ритуал и като потребност.
Според авторите на проучването всички тези на пръв поглед съвпадения са пряко провокирани от обстоятелството, че в сряда човек най-лесно контролира живота си. Това е показало проучване, проведено с близо 5000 души, които са разказали с какво срядата е различен ден от всички останали дни от седмицата.
Учените обаче отчитат, че здравословният ефект от срядата е временен. Още в четвъртък хората усещат уикенда и започват да се отпускат, забравяйки за всичко полезно и препоръчително. Грижите за здравето отстъпват пред напора на удоволствията.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД