В търсене на единствената голяма любов...

В търсене на единствената голяма любов...В търсене на единствената, голяма любов, сигурно сте изчели всички съвети, които са ви попаднали пред очите – от това дали трябва да го целунете на първата среща до наистина ли не трябва да си лягате скарани. Вече се замисляте върху отговорите, нали? Подбрахме най-горещите въпроси и ви предлагаме фактите, които ви трябват, за да създадете вашата приказка.
Трябва ли да имате общи интереси, за да бъде връзката ви успешна?
Не. Дори да сте много запалена по тениса, например, а любимият ви да не може да го понася, връзката ви не е застрашена, нито пък ще бъде перфектна, ако той е толкова фанатик, колкото и вие.
Истина е обаче, че второто е добра възможност за сближаване - когато и двамата може да споделяте преживявания и дейности, по които заедно сте увлечени.
Същевременно не по-малко здравословно е за двамата партньори да имат различни интереси. Ако карате любимия да прави нещо, което той просто не харесва и не иска, може да се натрупа напрежение, което да доведе до конфликти. Оставете вашия партньор да има собствени интереси и го уважавайте заради тях.
Наистина ли само един мъж на света е точно за вас?
Това би било истинска трагедия, а усилието да го откриете сред милиардите - безумен подвиг. Да, идеята да срещнете вашата душа-близнак е много романтична, но истината е, че имате много души-близнаци - мъже, с които сте съвместими и се допълвате и с които можете да бъдете щастлива. Не ви ли падна товар от раменете, да научите, че не е необходимо да пребродите земята, заради една химера?
Изискват ли добрите връзки много усилия?
Единственият приемлив отговор на този често-задаван въпрос е: Да! Връзката е жив, дишащ организъм, който, за да оцелее, се нуждае от вашите грижи. Независимо дали връзката ви е много щастлива в момента, трябва непрекъснато да работите за нея, за да осигурите бъдещето й. Принципът е същия както при развитието на кариерата ви, например. Животът винаги изправя всяка връзка пред предизвикателства. Когато партньорите знаят, че има работа, която трябва да се свърши и усилия, които трябва да бъдат вложени, шансовете за бъдещето на отношенията им е по-голям.
Само чрез любовта ли се постига щастие?
Усещането ви за щастие може да е силно увеличено, когато сте влюбена. Една връзка обаче не е единствения фактор, който ще определи дали в крайна сметка животът ви е щастлив. Всъщност, ако не откривате щастието сама за себе си, като личност, едва ли ще го намерите и когато сте с друг. Никой не е отговорен за вашето щастие освен вас – другите могат само да добавят към него или да отнемат от него. Способността да бъдете щастлив човек е мярката, с която ще оцените връзката си. Ако знаете какво е щастие, може да прецените дали някой добавя още или отнема от него. Ако оставяте щастието си в ръцете на някой друг, никога няма да сте сигурна, колко и дали изобщо сте била щастлива.
Стига ли само едната "гола" любов?
Да си влюбен е прекрасно, но не само това е условието, за да създадете стабилни и трайни отношения. Освен това, често влюбването е смятано погрешно за любов. Да избереш някой, с който да свържеш живота си, не е просто решение на сърцето. Любовта е среща на сърцето и разума. Емоциите имат върхове и спадове - вашият разум е този, който ще ви напомни защо сте избрали точно този мъж, когато емоциите ви са в криза. Вашите ценности, целите ви и перспективите ви също трябва да бъдат в синхрон. Запомнете, че едната гола любов не стига, за да създадете връзка, така че оценете всички други фактори, преди да се обвържете.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД