Рязкото нощно събуждане издава здравословни проблеми

Рязкото нощно събуждане издава здравословни проблемиРязкото събуждане по време на сън може да е показател за наличието на здравословен проблем. Голям процент от хората се будят по няколко пъти на нощ за секунди, което не се осъзнава. Това е начин организмът да провери дали околната среда е безопасна по време на дългата нощна почивка.
При наличието на здравословен проблем нарушаването на съня се регистрира от съзнанието, което и предизвиква рязко събуждане.
Муксулните крампи на краката са една от често срещаните причини за нарушаване на съня. Те могат да се дължат на натрупване на излишни мазнини или приемане на медикаменти, като статини.
Според американско проучване рискът от появата на мускулни спазми и болки е с 20% по-голям при прием на медикаменти, понижаващи холестерола.
Според специалисти, статините засягат нивата на ензимите в мускулните клетки, които са жизнено важни за функцията на мускулите. Дисбалансът на ензимните нива предизвиква спазъм.
Друга причина за рязкото събуждане придружено с обърканост, относно мястото на което се намира спящият, е сънната апнея. Това е хронично заболяване, което води до затруднено дишане по време на сън. Характерно за сънната апнея е силното хъркане.
Причина могат да бъдат и нощните главоболия, които нарушават качеството на сън. Това оплакване засяга главно хората над 50-годишна възраст. Някои автори ги назовават „будилник” главоболие, поради точността на появата му, между 1 и 3 часа през нощта. Все още обаче не е ясна причината за това главоболие.
Събуждането от тъпа болка в челюстта може да се дължи на скърцане със зъби, болки в ушите и главоболие.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД