Банята е опасна за здравето?

Банята е опасна за здравето?Банята е най-опасното за здравето ни място в дома, смятат специалисти, съставили и публикували рейтинга на най-вредните за човешкото здраве места вкъщи.
Тя е сериозна заплаха, особено ако четките за зъби се съхраняват непосредствено до мивката. Според експерти, 1 кв. см от мивката се обитава средно от 1 милион микроби и затова те препоръчват четката да се поставя по-далече от нея. На второ място по опасност се нарежда коридорът, където хората оставят обувките си. Специалистите са категорични, че дори обувките да се измият, най-вече върху тяхната подметка остават частици прах и мръсотия, които могат да предизвикат силна алергична реакция.
Именно поради тази причина обувките трябва да се съхраняват в специален шкаф или извън дома.
Третото място е заето от хладилника и кухнята като цяло. Според резултатите, неправилно охладените и замразени продукти могат да доведат дори до хранително натравяне. Особено опасно е да се замразява гореща храна, тъй като в този случай тя се охлажда неравномерно и се образува благоприятна среда за размножаването на вредните бактерии, обобщават учените, цитирани от Би Би Си.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД