Повече секс = на повече пари

Повече секс = на повече париВ повечето случаи хората са убедени в обратното, но икономистът Ник Драйдекис публикува през юли резултатите от своето проучване сред 7500 души на възраст между 26 и 50 години, живеещи в Гърция. Документирани са както техният здравен статус и сексуална активност, така и трудовата им заетост и размер на заплатата. При анализа на данните се оказва, че хората, които правят шест и повече пъти секс седмично изкарват минимум 5% повече пари от въздържащите се.
Хората изпитват нужда да бъдат обичани и да обичат. В противен случай страдат от самота, при което по-често развиват тревожност, изпадат в депресии.
А това неминуемо рефлектира на поведението им на работното им място и в последствие на финансовото им състояние, споделя Ник Драйдекис.
Желанието му да изследва връзката между секса и материалното състояние е провокирано от резултатите на други проучвания, при които става ясно, че сексуално активните хора са по-енергични, общителни, социални и в пъти в по-добро здраве.
Връзка между сексуално активния живот и високото заплащане не се прави за първи път. Такава се извежда от бразилско проучване преди 4 години. Всъщност, подобни данни само потвърждават отдавна изказана истина от психолозите. Според теорията на Маслоу, човекът има няколко основни потребности - като най-ниско стоят нуждите от храна, вода и секс. Преди да бъдат задоволени те, той не е в състояние да се устреми към каквито и да било други цели.
Естествено, сексът сам по себе си не може да донесе забогатяване. Проучването само регистрира връзката между високата сексуална активост и платежоспособността. Сексуалната активност е перо от здравословния начин на живот, също като здравословното хранене, коментира резултатите от проучването си Драйдекис, а здравият и тонизиран човек работи по-добре и повече. Според него, обучението по сексуално здраве трябва да се превърне в политика на обществото, тъй като сексът има съществен принос за здравословното състояние и самочувствие на хората.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД