Медът бори махмурлука

Медът е най-ефикасен срещу махмурлукаМедът е най-ефикасното средство срещу махмурлук, категорични са британски учени от Кралското дружество на химиците.
Фруктозата, която съдържа медът, спомага за по-бързото разграждане на алкохола. Освен това той ни пази от резки промени в нивото на алкохол, което пък е причина за пристъпа на главоболие при махмурлука.
Сладкият натурален продукт има способността да извлича токсините от организма.
Дори голямо количество алкохол, поето на празнична трапеза, може да бъде обработено доста по-бързо от организма след хапването на лъжица мед.
По какъв начин медът помага на прекалилите с алкохола? Това става с помощта на основната активна съставка на еликсира - фруктозата. Точно тя позволява на организма по-леко да разгради алкохола на по-безопасни съставки.
Когато прекалим с алкохола, изпитваме неприятни усещания, тъй като първоначално спиртът се разлага на токсичен ацеталдегид. С помощта на фруктозата обаче той се превръща в оцетна киселина, която изгаря в процеса на нормалния метаболизъм и в крайна сметка се издишва. Именно затова медът значително съкращава продължителността на махмурлука.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД