Канелата стапя коремните мазнини

Канелата стапя коремните мазниниКанелата е една от подправките, които освен невероятен вкус, имат и много полезни качества. Тя е добър избор за всеки, който иска да се чувства тонизиран и зареден с енергия.
Множество изследвания показват, че канелата регулира кръвната захар, което я прави страхотен избор за диабетиците и хората с хипогликемия. Не е за пренебрегване и фактът, че тя намалява нивата на лошия холестерол, което директно гарантира подобрено предпазване от сърдечносъдови заболявания.
Канелата съдържа естествени противовъзпалителни съставки. При изследвания е показала ефективност при справянето с Хеликобактер пилори, отговорни за образуването на язви на стомаха, както и на други патогени в стомашно-чревната флора. Канелата намалява артритните болки, влияейки директно на цитокините, отговорни за тях. Освен това, канелата е естествен консервант на храните, има богато съдържание на фибри, калций, желязо и магнезий.
Доказани са болкоуспокояващите свойства на канелата при менструални болки, както и положителният й ефект при някои проблеми свързани с безплодието. Канелата съдържа естественото вещество цинамалдехид, което осигурява повишаване производството на хормона прогестерон и намаляване производството на тестостерон в женския организъм. Затова канелата е безценна при регулирането на хормоналния баланс.
Канелата служи като регулатор на нивата на кръвната захар и незабавно повишава инсулиновото съдържание в тялото. Тя имитира биологическата активност на инсулина и забързва метаболизма на глюкозата. Тъй като високите нива на захар в кръвта могат да доведат до увеличено складиране на мазнини в тялото, канелата помага за предпазването от натрупването им,  като по този начин способства за загубване на телесна маса. Като допълнение, канелата повлиява начина, по който захарта се метаболизира и забавя преминаването на храната в червата. Това гарантира чувство на заситеност за по дълго време. Канелата помага на тялото да обработи въглехидратите. Според изследванията, мазнината в коремната област е най-повлияема от канелата.
"Здравна поща", Габриела КАЧЕШМАРОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД