Общуването с щастливи хора може да е опасно?

Общуването с щастливи хора може да е опасно?Анализирайки данни от различни страни, учените от Британския университет Уорвик и Колежа Хамилтън в Ню Йорк забелязват, че самоубийствата в развитите страни са много повече, отколкото в бедните и дори такива с военни действия и диктаторски режими.
Заключението им е, че в държавите, в които голяма част от хората живеят щастливо, хората по-често се сравняват с останалите и онези, които считат себе си за неуспешни и не толкова щастливи като болшинството, са в пъти по-застрашени от суицидни мисли и действия.
Проф. Андрю Освалд от Университета Уорвик казва, че човешката психика се основава на сравненията и ако животът на някого е лош, то за него е изключително опасно да се намира в среда на щастливи хора.
Фактор за увеличаване на самоубийствата в развитите страни е и "атомизацията" на личностите, т.е. все по-голямото разкъсване на връзките със семейството, близките, общността е мнението и на проф. Джон Хелиуел от Университета Британска Колумбия.
По-старо изследване доказва, че по време на война самоубийствата на практика се прекратяват, но едва ли това е адекватна формула за борбата със суицидността.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД