Скучният живот повишава риска от ранна смърт

Скучният живот повишава риска от ранна смъртБритански учени са установили, че скучният и лишен от емоции начин на живот повишава риска от преждевременна смърт и дори може да съкрати двойно продължителността на живота ни. Проучването се базира на резултати, събрани сред 7524 доброволци на възраст 35-55 г. То започнало още през 80-те години на миналия век. Участниците трябвало да оценяват доколко скучен е животът им.
В наши дни същите хора били интервюирани отново.
Мартин Шипли от Университетския колеж в Лондон и неговите колеги установили, че голям процент от хората, които са определили живота си като безинтересен и лишен от емоции, са починали преждевременно.
Според авторите на проучването, тази закономерност се дължи на факта, че отегчените от живота си хора са по-склонни да злоупотребяват с цигари, алкохол и наркотици. Това, от своя страна, води до сърдечносъдови заболявания, а оттам и до съкращаване на продължителността на живота им
Шипли съветва всички, упражняващи "скучни" професии, да си намерят интересно занимание, което да не е свързано с работата им.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД